Prins Charles heeft een leuk detail over de bruiloft van William en Kate prijsgegeven

Bepaalde eigenschappen en voorliefdes zitten duidelijk in de familie.

Op 29 april 2011 vond de royal wedding van prins William en hertogin Kate plaats. De beelden van Kates prachtige jurk en de emotionele ceremonie staan nog in ons geheugen gegrift. Het is altijd leuk om nieuwe feitjes over dat soort evenementen te leren. Dankzij prins Charles kunnen we een leuk feitje over de bruiloft van Will en Kate aan de collectie toevoegen. 

Muzikale (schoon)vader

Een tijd geleden gaf prins Charles een interview aan de Britse radiozender Classic FM. Daarin vertelde hij uitgebreid over zijn eigen passie voor klassieke muziek. Hij heeft niet alleen meerdere instrumenten leren bespelen in zijn jeugd, maar luistert er ook graag naar. Blijkbaar heeft prins William die hobby van hem geërfd, want Charles liet weten dat zijn kennis over klassieke muziek goed van pas kwam op de bruiloft van Will en Kate.

“Ik hou ervan om interessante muziek uit te zoeken voor speciale gelegenheden. Met name voor bruiloften, als mensen dat willen natuurlijk”, vertelde Charles. “Mijn oudste zoon vond het prima dat ik een paar muziekstukken aanraadde voor de bruiloft.” Hij ging verder: “Ik hoop dat mensen ervan genoten hebben. Ik in ieder geval wel.” Nu weet je dus bij wie je terecht kunt als je nog op zoek bent naar een afspeellijst voor je ceremonie.

Geïnspireerd door oma Elizabeth

In het interview liet Charles ook nog eens weten dat hij zijn liefde voor muziek te danken heeft aan zijn oma, de voormalige koningin Elizabeth. “Mijn oma draaide heel veel muziek, dus daar heb ik zeker wat opgepikt. Maar de eerste echte herinnering die ik heb aan klassieke muziek, is die keer dat mijn oma me meenam naar een balletoptreden in Covent Garden toen ik een jaar of zeven was. Ik zal dat moment nooit vergeten, het heeft me enorm geïnspireerd.”

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws