Waarom Fergie niet bij de bruiloft van William en Kate was

'Ik vond niet dat ik het waardig was'

Zo'n 1900 gasten mochten de royal wedding van prins William en hertogin Kate bijwonen, maar tante Sarah Ferguson kreeg geen uitnodiging. Hoe kijkt 'Fergie' daar nu op terug?

Verkeerde moment

Een ellenlange gastenlijst stelden Kate en William op voor dé royal wedding van het decennium, maar bij hertogin Sarah viel er geen uitnodiging op de mat. En dat terwijl haar dochters, prinses Eugenie en prinses Beatrice (+ haar fameuze hoed) een prominente plaats in Westminster Abbey mochten innemen.

De bruiloft kwam voor Fergie op een ongelukkig moment, iets te snel nadat ze onder vuur kwam te liggen doordat ze toegang tot haar ex, prins Andrew, probeerde te verkopen voor een half miljoen pond. De uit de gratie geraakte hertogin mocht de bruiloft van haar neefje daarom niet bijwonen, maar ze voelt zich niet meer verbitterd als ze daaraan terugdenkt.

Niet waardig

Een aantal jaar geleden zat het Fergie nog wel een beetje dwars. “Ik had erbij willen zijn met mijn meiden, om ons samen klaar te maken en er als een gezin heen te gaan. Het was ook moeilijk, omdat ik de laatste bruid was geweest in dat gangpad [van Westminster Abbey]”, vertelde ze destijds aan Oprah Winfrey.

Nu kijkt ze er anders tegenaan: “Ik vond mezelf het niet waardig om naar hun bruiloft te gaan”, laat de hertogin van York nu weten aan Town & Country. “Ik ben zelf naar Thailand gegaan, zodat ik er ver weg van was en ik kon proberen te herstellen.”

Met het herstel is het goed gekomen, want zeven jaar vond Fergie zichzelf wél weer waardig genoeg om naar de bruiloft van Harry en Meghan te gaan.

Sarah Ferguson bij de bruiloft van Harry en Meghan Beeld: Brunopress

In een interview met Good Morning Britain (Fergie deinst nooit terug voor de pers) liet ze weten dat ze 'dankbaar' en 'vereerd' was dat ze wel bij de grote dag van aangetrouwd neefje Harry mocht zijn. De hertogin hintte erop dat Queen Elizabeth dat voor haar had geregeld: “Ze is een van de beste mensen die ik ooit heb ontmoet. Ze geeft het goede voorbeeld en om mij erbij te betrekken is een geweldig gebaar.”

Bron: Town & Country, Harper’s Bazaar, Cheat Sheet | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws