Mooi gezegd: 10 ijzersterke uitspraken van Queen Elizabeth

Als het aankomt op wijsheden over het leven en alle bijbehorende gevoelens, weet de koningin van de hoed en de rand.

Queen Elizabeth is al behoorlijk lang op aarde aanwezig en heeft daardoor de nodige wijsheid verzameld. In de loop van haar lange leven heeft ze veel krachtige uitspraken gedaan, over veel verschillende onderwerpen.

Over het leven

Dit jaar zit Queen Elizabeth maar liefst 70 (!) jaar op de Britse troon. Haar intense baan en haar lange leven hebben haar veel wijsheid opgeleverd. Het is dan ook niet gek dat ze de afgelopen jaren veel wijze uitspraken over (het verloop van) het leven heeft gedaan. Hieronder staan de vier mooiste:

“Als het leven moeilijk lijkt, laten dapperen hun hoofd niet hangen om hun verlies te accepteren; in plaats daarvan zijn ze des te meer vastberaden om te strijden voor een betere toekomst.”

“In tijden van twijfel en angst is de houding die mensen in hun dagelijks leven, in hun huis en op hun werk aannemen van het grootste belang.”

“We moeten allemaal de juiste balans vinden tussen actie en reflectie. Met zo veel afleiding is het makkelijk om te vergeten dat je soms moet pauzeren en de stand van zaken moet bekijken.”

“Werk is de huur die je betaalt voor een kamer die je bewoont op deze aarde.”

Uitspraken over gevoelens

Gevoelens hebben we allemaal, zélfs de Queen. Ze heeft het ervaren van gevoelens ook nog eens op een rake manier onder woorden weten te brengen. Dit zijn de drie mooiste uitspraken die ze op dat gebied heeft gedaan:

“Lafaards wankelen, maar gevaar wordt vaak overwonnen door zij die nobel durven.”

“Rouw is de prijs die we betalen voor liefde.”

“Het is altijd makkelijk geweest om te haten en te verwoesten. Opbouwen en liefhebben is een stuk moeilijker.”

queen-elizabeth

Wijsheid komt met de jaren. Beeld: BrunoPress

Uitspraken over gelijkheid

Gelijkheid is belangrijk, daar zijn we het allemaal over eens. Ook de Queen heeft meermaals benadrukt dat de ene persoon zich niet beter hoeft te voelen dan de andere. Ziehier haar krachtige uitspraken over gelijkheid:

“We zijn allemaal buren, ongeacht ons ras, onze geloofsovertuiging of onze kleur.”

“Laten we onszelf niet te serieus nemen. Niemand heeft een monopolie op wijsheid.”

Onze favoriet

Queen Elizabeth heeft dus veel wijze uitspraken gedaan. Ze laat zich af en toe echter ook van haar grappige kant zien. Dat blijkt wel uit onderstaande uitspraak, die grappig is maar ook een serieuze boodschap bevat. Het is volgens Liz namelijk helemaal niet erg om op te vallen, integendeel! Dit is onze persoonlijke favoriet uit het lijstje:

“Als ik beige zou dragen, zou niemand weten wie ik ben.”

Mooi gezegd, Your Majesty!

Bron: Pure Wow | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws