Kate Middleton maakt indruk met ‘bij’zondere oorbellen

Een betekenisvol nieuw accessoire.

Geen look van de hertogin van Cambridge blijft onbesproken. Gisteren waren Kates oorbellen het gesprek du jour. Tijdens een emotioneel bezoek aan Manchester maakte de Duchess een stijlvol en symbolisch statement met haar ooraccessoires.

Emotionele dag

Dinsdag waren alle ogen gericht op prins Charles, die voor de allereerste keer de Britse troonrede voorlas. Maar ondertussen was ook hertogin Kate on royal duty bij een herdenking van de aanslag in Manchester in 2017. Voor prins William was het al helemaal een bijzondere dag: eerst zat hij aan de zijde van zijn vader tijdens de troonrede, daarna trok hij pijlsnel naar Manchester om zich bij Kate te voegen. De Cambridges legden bloemen en hielden een toespraak bij het gedenkteken.

Het zit ‘m in de details

Zoals we van Kate gewend zijn, was de hertogin weer onberispelijk gekleed voor deze gelegenheid. De Koninklijke Hoogheid koos voor een ingetogen mantel van Michael Kors – een kledingstuk dat al sinds 2014 onderdeel uitmaakt van haar garderobe. Wel gloednieuw was haar beeldige handtasje, een navy minitas van Polène Paris (hier shop je ‘m voor 290 euro).

Ook debuteerde de hertogin een ander nieuw accessoire: gouden oorringen met daaraan een honingraat en een bijtje waarin diamant en blauwe saffier zijn gezet. De oorbellen zijn speciaal ontworpen en vervaardigd voor Kate, liet juwelier VanLeles Diamonds weten op Instagram. Dit bericht werd echter later weer van social media verwijderd, ‘in verband met het protocol.’

kate oorbellen
Ode aan Manchester: Kates oorbellen bestaan uit een bijtje en een honingraat. (Beeld: Brunopress)

Altijd ‘bij’ elkaar

De bij is een subtiele verwijzing naar de stad Manchester. Het diertje is namelijk een van de symbolen van Manchester. “De Manchester-werkbij is een van de meest bekende symbolen van Manchester en is al meer dan 150 jaar lang een embleem van de stad. De bij staat voor het sterke arbeidsethos van de inwoners en voor de stad die als een bijenkorf vol bedrijvigheid is. Het vertegenwoordigt het gevoel van eenheid in onze stad”, verklaart de website van de gemeente.

Vlak na de aanslag werden er ook verschillende campagnes gestart om de nabestaanden van de slachtoffers te steunen. Zo werd de slogan ‘Bee forever in our hearts’ een veelgehoorde uitspraak. Ook tijdens de herdenking liet de Bisschop van Manchester weten dat de 22 slachtoffers “voor eeuwig in onze harten” zouden voortleven. Een uitstekende keuze van Kate dus om ’n bijensetje te laten maken!

Bron: What Kate Wore, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws