Buckingham Palace houdt eerste Garden Party sinds 2019 in de regen

Met je goede gedrag in de regen handjes schudden: eindelijk mocht het weer.

Flaneren op het gazon in je zondagse goed is één ding. Flaneren op het gazon bij Buckingham Palace is weer iets héél anders. Een oude traditie die door corona even op pauze stond, vond gistermiddag eindelijk weer doorgang op de meest Britse manier ooit: met een hoop regen.

Garden Parties

Het is al jarenlang een traditie bij de Britse royals. Elke zomer vinden er drie tuinfeesten plaats bij Buckingham Palace, en nog eentje bij Holyroodhouse in Schotland. Hier worden verschillende Britten uitgenodigd die op een positieve manier een impact hebben gehad op hun gemeenschap. Daar kunnen zij van een royaal kopje thee en een lekkernij genieten – en natuurlijk van de prachtige paleistuin. Ook lopen de Queen en haar familie er rond om (noblesse oblige) handjes te schudden en dergelijken.

Op de officiële site van de royals vermelden zij bovendien dat de traditie is afgeleid van een ánder soort feestje, dat dankzij Bridgerton nu weer helemaal in de spotlights staat. “Historisch gezien namen de Garden Parties de plaats in van de presentation parties, waar alle debutantes bij aanwezig waren. Ze zijn geëvolueerd naar een manier om public service te erkennen en te belonen”, aldus Buckingham.

Regenachtig feestje

Afijn: van een aristocratisch vrijgezellenfeestje naar een publiek praatje met de royals dus. Gisteren was het voor het eerst in drie jaar tijd weer zover! Helaas dit keer zonder de Queen, maar mét Camilla, Charles en Anne. Ook de Duke of Kent en de Prince en Princess Michael of Kent waren erbij aanwezig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Via Instagram hebben de royals verschillende kiekjes en video’s van het evenement gedeeld – de een nog regenachtiger dan de ander. Gelukkig lijken ze er met een goede dosis humor naar te kijken, getuige het feit dat ze voor Gene Kelly’s Singin’ in the Rain als achtergrondmuziekje hebben gekozen bij de video’s. Of de militaire kapel dit ook live ten gehore heeft gebracht, weten we dan echter niet.

buckingham garden party
In simpeler tijden verscheen Liz ook gewoon bij de Garden Parties met een (matchende) paraplu. (Beeld: Brunopress)

Meer tuinpret

Het tuinfeest gisteren was de eerste van het jaar, dus hopelijk krijgen de royals nog een herkansing in de zon! Volgende week woensdag en ook woensdag 25 mei vinden de volgende edities plaats bij Buckingham Palace. Op 29 juni is het tijd voor het laatste tuin-partijtje van dit jaar. Deze vindt dan plaats in Edinburgh, bij Holyroodhouse.

Wie weet: krijgen we Liz nog te zien in de tuin? Zal de zon toch nog even tevoorschijn komen? Volgende week tijd voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen!

Bron: Royal.UK, Instagram @theroyalfamily, Instagram @clarencehouse | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws