Oranjes in diepe rouw: ‘We gaan je zo ongelooflijk missen’

De zoon van een goede vriend van Willem-Alexander is op 19-jarige leeftijd overleden.

De koninklijke familie is in diepe rouw door het overlijden van de zoon van een van de beste vrienden van koning Willem-Alexander. De Oranjes hebben een rouwadvertentie geplaatst in het NRC, waarin ze stilstaan bij het verlies van de 19-jarige Jan de Beaufort. 

Goede vrienden

Jan is de zoon van Frans de Beaufort, met wie de koning al jaren erg goed bevriend is. De koning was in 1997 al ceremoniemeester op het huwelijk van Frans en zijn vrouw Suzanne. De Beaufort was onder meer een van de getuigen van Willem-Alexander tijdens zijn huwelijk met koningin Máxima in 2002, en hij is de peetvader van prinses Alexia. Zijn moeder, Cornélie Sickinghe, heeft ook banden met de Oranjes. Zij was namelijk gouvernante van prinses Beatrix op Paleis Soestdijk.

Nooit meer hetzelfde

Afgelopen maandag overleed de zoon van Frans en Suzanne. Een tragische gebeurtenis, die ook de koninklijke familie diep heeft geraakt. “Zonder jou zal de sfeer nooit meer hetzelfde zijn. We gaan je zo ongelooflijk missen”, klinkt het in de rouwadvertentie van de Oranjes. “Ons hart gaat uit naar jouw lieve, warme, vrolijke familie. Weet dat wij er altijd voor hen zullen zijn.” De advertentie is onder andere ondertekend door Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane.

Ook de namen van onder meer Marc ter Haar en Tijo baron Collot d’Escury staan onder de advertentie. Dit waren de andere getuigen op het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

Universiteit

De 19-jarige Jan stond middenin het leven en was net begonnen aan zijn studie. Hij was eerstejaars student dierengeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Ook daar is het nieuws hard aangekomen. In de hal van het faculteitsgebouw is daarom een condoleanceregister geopend. Op hun website laten ze weten ‘diep geraakt’ te zijn door zijn overlijden. “Jan heeft in de korte tijd dat hij aan onze faculteit studeerde velen van jullie leren kennen. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden.”

Wij wensen alle nabestaanden heel veel sterkte!

Bron: AD | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws