Prins Harry en koning Willem-Alexander geinen wat af

Waar zouden ze het over hebben?

Gedeelde royal humor? Koning Willem-Alexander leek het afgelopen vrijdag uitstekend naar zijn zin te hebben in het gezelschap van prins Harry. Hier moeten heel wat moppen heen en weer zijn gegaan…

Harry & Willem-Alexander

Mogen we nog even terugblikken? De Invictus Games zijn sinds vrijdag weer afgelopen, maar met zoveel royal news vanuit Den Haag in één week kunnen we nog even door. Zo bracht koning Willem-Alexander op de laatste dag van het sportevenement voor veteranen, waarvan prins Harry de oprichter is, een bezoek aan de Games. In opperbeste stemming, moeten we zeggen, want die grote glimlach bleef de hele dag op zijn gezicht.

Beeld: BrunoPress

De prins en de koning leken het in ieder geval goed met elkaar te kunnen vinden, en tijdens de finale van het rolstoelbasketbal was er ruimte genoeg voor ’n levendig gesprek. (Wat zou de hertog van Sussex hier tegen Willem-Alexander hebben gezegd? Wisten we het maar)

Beeld: BrunoPress

Extra leuk is dat de twee royals voortdurend omringd worden door een verder bloedserieus publiek.

Harry en Willem-Alexander
Beeld: BrunoPress

Totdat álle handjes enthousiast de lucht ingingen, koninklijke exemplaren inclusief.

Beeld: BrunoPres

Hoewel het Nederlandse basketbalteam de finale niet won, liet koning Willem-Alexander weten dat hij ‘ontzettend trots’ op de sporters was. “Maar ik ben met name trots op al deze mensen die het niet makkelijk hebben. Die het land gediend hebben, mensen hebben geholpen, gewond zijn geraakt en met de sport er weer bovenop zijn gekomen.”

Terug naar de VS

Na de sluitingsceremonie van de Invictus Games afgelopen vrijdag zit de drukke week voor prins Harry in Nederland er weer op. Dit weekend vloog hij terug naar Californië – hertogin Meghan ging hem eerder al voor om terug bij de kinderen, Archie en Lili, te zijn. Ondertussen mag Willem-Alexander zich voorbereiden op Koningsdag in Maastricht, waarbij zo’n non stop big smile natuurlijk niet mag ontbreken.

Bron: AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws