Heeft prinses Beatrice een nieuwe stylist?

De modemetamorfose van de Yorkies!

Veel royaltywatchers weten ’t zeker: prinses Beatrice heeft een nieuwe stylist in de arm genomen. Na jaren vol fashion flaters, met de ‘wc-bril-hoed’ als beroemd dieptepunt, lijkt Bea haar eigen stijl helemaal gevonden te hebben. Nu wordt ze juist keer op keer geprezen om haar moderne aanpak van de koninklijke stijl.

Deze week bijvoorbeeld oogstte de prinses veel lof met haar bloemenjurk tijdens de Chelsea Flower Show. Al wordt-ie door sommigen juist een tikje tuttig gevonden voor Beatrices leeftijd (33), maar dat past toch juist bij een koninklijke bloemenshow?

Een midi-jurk met pofmouwen en bloemenprint lijkt de laatste maanden de go-to outfit van Beatrice te zijn. Dit ‘uniform’ lijkt goed te werken voor de prinses. Je bent snel gekleed, het is royally approved en een tikje moderner dan de manteljurken die we vaak bij Kate voorbij zien komen. Prinses Sofia van Zweden lijkt er precies hetzelfde over te denken:

Prinses Beatrice (midden) met koningin Silvia en prinses Sofia van Zweden, april 2022. Beeld: BrunoPress

In haar twintiger jaren leek prinses Beatrice vaak zoekende als het op stijl aan kwam, maar nu lijkt ze eindelijk haar modedraai te hebben gevonden.

Prinses Beatrice, maart 2022. Beeld: BrunoPress

Tien jaar geleden werd celebrity-stylist Mary Fellowes ingeschakeld om prinses Beatrice en haar zusje, prinses Eugenie, op de best dressed lijst van Vogue te krijgen. De York-zussen hadden toen net te maken gehad met flinke kritiek op hun outfits tijdens de royal wedding van prins William en Kate Middleton.

Prinses Beatrice en prinses Eugenie bij de royal wedding, 2011. Beeld: BrunoPress

Fellowes is trots op de transformatie die de zussen de afgelopen tien jaar hebben doorgemaakt. Beatrice en Eugenie zijn inmiddels allebei getrouwd, moeder, én koninklijke stijliconen. “Het is echt fantastisch om te zien dat ze er nu consistent glamorous en elegant uitzien, daar prijs ik hen echt voor”, vertelt de voormalige stylist van de Yorkies aan The Telegraph.

Winterstijl! Prinses Beatrice en Edo Mapelli Mozzi in december 2021. Beeld: BrunoPress

Of er nu inderdaad sprake is van een nieuwe stylist of dat Beatrice – à la Máxima en Meghan – zelf haar weg in de kledingkast goed weet te vinden, is onbekend.

Prinses Beatrice bij de herdenkingsdienst voor prins Philip, maart 2022. Beeld: BrunoPress

Nu haar grootmoeder Queen Elizabeth een stapje terug moet doen vanwege gezondheidsredenen, verschijnt prinses Beatrice als oudste kleindochter met ’n royal titel steeds vaker als ‘invaller’ op het koninklijk toneel. De druk om flawless voor de dag te komen ligt dus steeds hoger, maar Bea lijkt er helemaal klaar voor. Kom maar op met al die jubileumoutfits!

Bron: The Telegraph | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws