Pretty in pink: Queen Elizabeth en gravin Sophie bij de Chelsea Flower Show

Altijd het fleurigste royal event van het jaar!

Tijd om de bloemetjes buiten te zetten! De Chelsea Flower Show – hét fleurigste evenement op de koninklijke kalender – is momenteel in volle gang. Queen Elizabeth, gravin Sophie en prinses Beatrice zijn van de partij.

Tussen de bloemen

En dat betekent weer een verrassingsoptreden van Queen Elizabeth. De vorstin kwakkelt al maanden met haar gezondheid, maar verschijnt de laatste weken langzaam maar zeker weer in het openbaar. Voor de mobiliteitsproblemen waar Her Majesty mee kampt, wordt elke keer een oplossing gevonden. Tijdens de bloemenshow in de Londense wijk Chelsea afgelopen maandag liet de Queen zich bijvoorbeeld rondrijden in een golfkarretje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Al die bloemenpracht had flink wat concurrentie van de Queen, die er in haar felroze mantel ook al zo florissant uitzag. En zou ze haar outfit hebben gecoördineerd met schoondochter Sophie?

Powerpak & bloemenjurk

De gravin van Wessex verscheen namelijk in ’n felgekleurde powersuit, een outfit waar veel royals de laatste tijd geen genoeg van kunnen krijgen. Het vrolijke roze exemplaar is van Victoria Beckham.

De knalkleuren van Elizabeth en Soph ten spijt, de ongeschreven dresscode bij de Chelsea Flower Show is toch éigenlijk een bloemenprintje. Prinses Beatrice had het door en verscheen in een floral print dress van Reformation (hier te vinden voor 295 euro in verschillende bloemendessins), samen met hubby Edo Mapelli Mozzi.

Royal familie-uitje

De Queen werd niet alleen vergezeld door de Wessexjes en de Mapelli Mozzis, maar ook door de hertog van Gloucester (een neef van de Queen) en zijn vrouw, de hertog van Kent (nog ’n andere neef van de Queen), prinses Alexandra (een nicht van de Queen) en prinses Michael van Kent (een aangetrouwde nicht van de Queen).

Genoeg familieleden die uitrukken om Her Majesty te steunen, dus. En als dat een beetje bloemen bewonderen op een zonnige dag in mei betekent, klinkt dat ook niet slecht. Naar verluidt stoomt Queen Elizabeth haar jongste zoon en schoondochter, prins Edward en gravin Sophie, en prinses Beatrice klaar om counsellors of state te worden – oftewel royals die officieel taken van de koningin mogen overnemen. Maar we hopen de 96-jarige monarch voorlopig nog vrolijk zélf rond te zien rijden in golfkarretjes!

Bron: Tatler, Hello! Magazine | Beeld: Twitter, Instagram, BrunoPress (Chelsea Flower Show 2018)

Laatste nieuws