Zo ziet de moeder van prinses Sofia eruit

Maak kennis met Marie Hellqvist.

Wie Sofia Kristina Bernadotte is, weten de koningshuiskenners onder ons wel. Da’s de vrouw van de Zweedse prins Carl Philip. De twee stapten in 2015 in het huwelijksbootje en daarmee werd Sofia een Bernadotte. Voorheen ging de hertogin als een Hellqvist door het leven en dat brengt ons bij het volgende vraagstuk: wie is precies de moeder van de aangetrouwde royal? 

De Hellqvist’jes 

De hertogin van Värmland maakt sinds haar huwelijk met prins Carl Philip officieel deel uit van het Zweedse koningshuis. En of ze het wilden of niet, ook haar ouders Erik en Marie Hellqvist belanden daardoor vaker in de spotlights. 

Maar wat weet jij precies over mama Hellqvist? Grote kans dat je die vraag moet beantwoorden met: niet veel. En da’s niet gek. Ondanks hun wereldberoemde dochter, proberen de ouders van de Zweedse prinses een low profile te houden. Uitspraken die het koppel ooit heeft gedaan over hun schoonzoon? Die ga je in dit artikel dus niet vinden.

Goede relatie

Naar verluidt zijn prinses Sofia en haar moeder Marie erg close. Voor de pandemie de hele wereld in z’n grip had, bezocht Sofia haar moeder regelmatig in Älvdalen. Dat de woonplaats van haar ouders toch wel op zo’n 4,5 uur rijden van Sofia’s Villa Solbacken lag, nam de prinses voor lief. Ze vertelde haar moeder daarnaast ook als een van de eersten over haar romance met Carl Philip toen die opbloeide.

Na het huwelijk van haar dochter met de Zweedse prins, zien we Marie Hellqvist af en toe eens een verschijning maken op een officiële gebeurtenis met haar man Erik. En zoals je in de foto’s hieronder kunt zien, vindt de Zweedse het heerlijk om zo af en toe van kapsel te veranderen.

Marie en Erik Hellqvist bij het banquet ter ere van de konings verjaardag in het koninklijke paleis in Stockholm, 2016. Beeld: BrunoPress
Marie en haar echtgenoot zijn aanwezig bij de thanksgiving dienst in de Royal Chapel in het Koninklijke paleis. 2016. Beeld: BrunoPress
Opnieuw zijn Marie en Erik aanwezig bij een thanksgiving service. En opnieuw showt Marie een ander kapsel. Beeld: BrunoPress.
Marie is in de weer met haar kleinzoons prins Alexander en prins Gabriel, 2021. Beeld: BrunoPress.

Over wat Marie graag in haar vrije tijd doet is niet veel bekend. Wel weten we dat ze zichzelf af en toe in het leer heist. Zij en haar man Erik zijn gek op ritjes op de motor maken.

En houdt ze zich niet bezig met haar Kawasaki – of in welk model zij en haar man dan ook rondscheuren – dan zal ze vast de rol van oma met verve vervullen. Prins Carl en prinses Sofia hebben inmiddels drie koters. In april 2016 verwelkomden de twee hun eerste kind prins Alexander, een dik jaar later werd hun tweede zoon prins Gabriel geboren en hun derde, prins Julian, werd in maart 2021 geboren.

Bron: Newsbeezer | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws