Prins Albert doet boekje open over hereniging met Charlene

'Dit is het mooiste dat had kunnen gebeuren'

Na een lange periode overseas, is prinses Charlene begin dit jaar ein-de-lijk teruggekeerd in Monaco. In gesprek met Franse weekendkrant Journal du Dimanche vertelt prins Albert over de zware periode rond haar afwezigheid.

Herenigd

Tijdens haar lange afwezigheid beweerden boze tongen dat Charlene niet eens meer naar Monaco wílde terugkeren. Maar niets is minder waar: Hare Doorluchtigheid straalt tegenwoordig weer volop bij haar Monegaskische royal duties – hoewel dat nu weer even op een laag pitje staat na een coronabesmetting.

“Charlene is nu terug bij ons, en het is het mooiste dat had kunnen gebeuren”, deelt de prins met de Franse krant. “We hebben de prinses ontzettend gemist”, aldus de gelukkige echtgenoot.

Op de proef

De lange scheiding van haar familie stelde volgens Albert zijn vrouw flink op de proef. “Zij heeft het erg moeilijk gehad, zo ver weg van haar familie. Ook was het een behoorlijke test voor zowel mijn kinderen als mijzelf”, aldus Albert.

Hiermee sluit de prins zich aan bij Charlene zelf. Zij vertelde tijdens de Monaco Fashion week: “Ik vind het nog altijd betreurenswaardig dat sommige media dit soort roddels over mijn leven en mijn relatie verspreidden. Net zoals iedereen zijn wij ook mensen, en zoals alle mensen, hebben wij ook gevoelens.”

Eindelijk samen

Nu de twee weer samen zijn, kunnen ze hun geluk samen in elk geval niet op. Albert sluit zijn interview dan ook af op een positieve noot. “We bleven verenigd ondanks de afstand – we spraken elkaar regelmatig”, vertelt hij over Charlenes periode buiten Monaco.

En nu gaat het gelukkig allemaal weer als vanouds. “Ze is weer beter, en we kunnen eindelijk weer tijd samen doorbrengen. Het is een opluchting en een plezier voor ons allemaal.” En nu maar hopen dat Charlene snel weer herstelt van haar covid-besmetting, zodat we nóg meer gelukkige gezinskiekjes krijgen vanuit Monaco!

Laatste nieuws