Tip: zo kun je zelf Paleis Noordeinde binnenwandelen

Deze zomer waan je je in de voetsporen van de Oranjes!

Het zat er al even weer aan te komen: na twee jaren geen paleisbezoeken, kun je deze zomer weer je hart ophalen bij een bezoekje aan Paleis Noordeinde. De RVD kwam deze week met alle relevante informatie voor royalty-fans. Zelf ook een bezoekje plannen? Dan is dit wat je moet weten.

Paleis Noordeinde

Lange tijd was het in de zomer vaste prik: éven binnenkijken bij Paleis Noordeinde. Maar door de coronapandemie ging dit twee jaar lang niet door. Gelukkig zijn de coronamaatregelen inmiddels van de baan, en kan ook de jaarlijkse traditie dus weer doorgaan. Dit jaar is er bovendien een bijzonder buitenkansje weggelegd voor degenen die bij het paleis gaan kijken.

Paleis plus

Net zoals voorgaande jaren, kun je in Paleis Noordeinde genieten van volop royal pracht en praal. Zo mag je een kijkje nemen in het zogeheten ‘Corps de Logis’. Hieronder vallen onder meer de Grote Balzaal en de Balkonkamer.

Bovendien ontvang je een gratis multimediatour, ‘met een introductie van Zijne Majesteit de Koning‘ over de bezienswaardigheden in het paleis, schrijft het RVD. Hierbij vertellen medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis over het werk dat zij in en rond het paleis doen.

Buitenkansje

Maar dat is niet het enige: ook de stallen gaan namelijk weer van slot! Sowieso is het natuurlijk bijzonder om een blik te kunnen werpen op de royale rossen die hier onderdak hebben, maar dit jaar hebben de stallen een primeurtje voor de enthousiastelingen. Zo is voor het eerst sinds de openstelling ook de Gouden Koets te zien.

Yes: naast de Glazen Koets en verschillende rijtuigen (van moderne Audi’s en bussen tot meer klassieke modelletjes), is ook de controversiële Gouden Koets dus voor het publiek van dichtbij te bekijken.

Plannen maken

Klinkt dat je als een mooi dagje weg in de oren? Pak dan de agenda er maar vast bij. Er zijn komende zomer namelijk vier zaterdagen waarop je een bezoekje kunt brengen aan paleis en stallen. Het gaat dan om 23 juli, 30 juli, 6 augustus en 13 augustus. Je kunt voor deze dagen een ticket kopen voor het paleis, de stallen, of een combiticket voor beiden. Deze is dan gekoppeld aan je naam en aan een specifiek tijdvak, dus goed plannen en een ID-bewijs mee zijn een must.

Komende dinsdag, 14 juni, gaan om 10.00 ’s ochtends de tickets in de verkoop. We zien jullie dus in Den Haag, deze zomer!

Bron: RVD | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws