Waarom kleedt hertogin Kate zich zo vaak als prinses Diana?

Met haar outfits laat Kate vaak zien dat ze de garderobe van haar wijlen schoonmoeder door en door kent.

Op modegebied laat de hertogin van Cambridge zich graag inspireren door de stijl van haar wijlen schoonmoeder, prinses Diana. Niet gek, want de Princess of Wales was misschien wel het grootste royal stijlicoon dat we ooit hebben gekend. Maar wat voor een boodschap geeft Kate af door subtiel de looks van Lady Di te kopiëren?

Net als Diana

Vorige week deed Kate ’t weer: op Royal Ascot verscheen ze in een witte polkadotjurk die duidelijke gelijkenissen vertoonde met een jurk die prinses Diana jaren geleden naar dezelfde paardenraces heeft gedragen. Daarbij droeg de Duchess of Cambridge ook nog eens een set oorbellen die van haar schoonmoeder is geweest. Duidelijker kan de knipoog niet zijn, toch? De verwijzingen naar Diana in de outfits van Kate zijn niets nieuws, de hertogin doet het al haar hele koninklijke carrière. Maar waarom eigenlijk? Elizabeth Holmes, kenner op het gebied van royal fashion en auteur van HRH: So Many Thoughts on Royal Style, legt het uit op Instagram.

In de voetsporen van een stijlicoon

“Er wordt mij heel vaak gevraagd waarom Kate zich zou willen kleden als haar wijlen schoonmoeder”, begint Holmes in haar video, waarbij ze meteen een paar duidelijke voorbeelden laat zien van Kates kopietjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elizabeth Holmes (@eholmes)

Elizabeth Holmes denkt vooral dat de hertogin Kate de aandacht hiermee wil vestigen op de bijzondere nalatenschap van prinses Diana – en dus niet alleen op haar turbulente en tragische leven.

“Waarom zou Kate naar Diana verwijzen met haar outfits? Vaak gaat het gesprek rondom Diana over haar scheiding of haar overlijden. Maar zodra Kate iets draagt dat lijkt op iets dat prinses Diana heeft gedragen, praten we weer over iets waar prinses Diana dol op was: mode. Het herinnert ons aan haar koninklijke kleding, het herinnert ons aan haar koninklijke werk.” Ook denkt de royal fashion expert dat prins William pal achter Kate staat, elke keer dat de hertogin een eerbetoon brengt aan de prinses van Wales. “Ik denk dat ze hiervoor zeker de zegen krijgt van prins William.”

Bron: Instagram @eholmes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws