Bal de la Rose: de Grimaldi’s op het feest van het jaar

Prinses Charlene schittert in afwezigheid.

Afgelopen weekend vond in Monaco een van de chicste evenementen op de kalender van de Grimaldi’s plaats: het Bal de la Rose. Met het bal wordt geld opgehaald voor de Princess Grace Foundation, maar naast liefdadigheid draait het ook om waanzinnige outfits. Wie is de ware prinses van het bal?

Jaren ’20 revival

Het Bal de la Rose heeft ieder jaar een ander thema (naast rozen), en dit jaar was het ’terugkeer naar de jaren twintig’. Aan de royals om hun beste twenties-inspired gala-outfits uit de kast te halen, dus.

Prinses Caroline

Als oudste dochter van wijlen prinses Grace doet Caroline veel voor de Princess Grace Foundation, wat betekent dat het ook echt haar avond is.

Prinses Caroline van Hannover en Monaco. Beeld: ProShots

Ze verscheen aan de zijde van niemand minder dan Christian Louboutin himself en van haar broer, prins Albert, die zonder prinses Charlene kwam opdagen. Een opvallende afwezigheid, omdat Charlene wel was aangekondigd als gast.

Beeld: ProShots

…en de kinderen

Wel in groten getale aanwezig op de rode loper waren de kinderen van prinses Caroline. Hier hebben we Charlotte Casiraghi met haar man, Dimitri Rassam.

Beeld: ProShots

Die enigszins uit beeld verdreven werden door de meest opvallende prinses van de avond: prinses Alexandra van Hannover, de jongste dochter van Caroline. Wát een baljurk en wát een manier om de vlag van Monaco te dragen. Naast prinses Alexandra zien we haar long-time boyfriend, Ben-Sylvester Strautmann.

Beeld: ProShots

Zoon Andrea Casiraghi en zijn vrouw Tatiana Santo Domingo zorgden voor de nodige glans op het bal.

Beeld: ProShots

Tot slot hebben we hier Carolines zoon Pierre Casiraghi en zijn vrouw, Beatrice Borromeo, net terug van Paris Fashion Week.

Beeld: ProShots

Glamour & goede doelen

Het kleurrijke decor is ontworpen door Christian Louboutin, die we net al even voorbij zagen komen. Laat het maar aan de Grimaldi’s over om de juiste mensen in te huren voor een goed feestje! Het is ook niet zómaar een Bal de la Rose dit jaar. Het is namelijk voor het eerst sinds 2019 dat het goede-doelen-en-glamour spektakel weer door kon gaan.

Bron: Elle FR | Beeld: ProShots

Laatste nieuws