Monaco kijkt uit naar het volgende sprookjeshuwelijk

Nog maar 22 jaar is ze, maar er wordt nu al reikhalzend uitgekeken naar een verloving van prinses Alexandra.

Ongelukkige huwelijken, tragische ongelukken, buitenechtelijke kinderen die zich in groten getale aandienen: het liefdesleven van de Grimaldi's gaat niet altijd over rozen. Alle hoop is nu gevestigd op de jonge prinses Alexandra, die misschien eindelijk een royal liefdessprookje met een happy end kan laten zien.

Prinses Alexandra

De jongste dochter van prinses Caroline van Monaco is er eentje om in de gaten te houden. Alexandra van Hannover heeft niet alleen van moeders kant een indrukwekkende stamboom, via vaderskant is ze verwant aan de Britse, Deense en (voormalige) Duitse royals. Ze is de enige van haar halfbroers en -zussen die een titel en een plekje in de lijn der troonopvolging heeft gekregen, maar wat ze wel gemeen heeft met zus Charlotte Casiraghi is haar grote voorliefde voor mode. Sinds haar twaalfde zit ze steevast front row bij iedere Fashion Week, waar ze een graag geziene gast is. Want hoewel Charlotte misschien een streepje voor heeft wat looks betreft, is Alexandra de mediagenieke van de twee.

Prinses Alexandra en Charlotte Casiraghi. Beeld: Brunopress.

Op de voorgrond

Prinses Alexandra timmerde hard aan de weg als kunstschaatsster, maar heeft haar trainingen op de ijsbaan inmiddels omgeruild voor een studie politicologie en filosofie aan de universiteit van New York. Niet dat ze van plan is daar iets mee te doen. De kleindochter van Grace Kelly heeft al laten weten dat ze in de toekomst met kunst en mode aan de slag wil, de gebruikelijke loopbaan voor een Grimaldi-telg. Haar royal rol begint Alexandra ook steeds serieuzer te nemen. Ze verschijnt aan de zijde van haar oom, prins Albert, bij officiële evenementen en bekeerde zich tot het katholicisme. Een zet die haar een stevigere positie binnen de familie oplevert, maar waardoor ze wel uit de Britse lijn der troonopvolging werd geschrapt – ze bungelde toch al ergens onderaan.

Alle ogen zijn tegenwoordig nóg vaker op de 22-jarige prinses gericht doordat ze haar knappe vriendje dikwijls op sleeptouw neemt. Ze is inmiddels vier jaar samen met Ben-Sylvester Strautmann, die als professioneel basketbalspeler in Monaco en erfgenaam van een schatrijke landbouwmachineverkoper een leuke partij is voor Alexandra. Ben heeft zich al zó geliefd gemaakt bij het grote publiek dat er druk gespeculeerd wordt over een verloving van de twee tortelduifjes.

Beeld: Brunopress

De twee maakten hun relatie officieel bekend tijdens het Bal de la Rose, het meest glamourous evenement van Monte Carlo, en zijn sindsdien niet meer van elkaars zijde geweken. Tot grote vreugde van de Monegasken, die al enige tijd hopen dat Ben-Sylvester op één knie gaat voor zijn prinses en er een spectaculair koninklijk huwelijk wordt georganiseerd. Red het royal sprookje, Alexandra!

Beeld: Brunopress

Bron: Vanity Fair FR | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws