doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Wat doen de oudste kinderen van prinses Caroline van Monaco?

Geboren worden met Grimaldi bloed heeft zo zijn lusten en zijn lasten.
prinses Caroline van Monaco

Geboren worden met Grimaldi bloed heeft zo zijn lusten en zijn lasten.

Andrea, Charlotte en Pierre Casiraghi, de drie oudste kinderen van prinses Caroline, proberen hun levens zo privé mogelijk te houden, en dat lukt de een wat beter dan de ander. De prinses heeft samen met Stefano Casiraghi drie kinderen gekregen, Andrea (36), Charlotte (34) en Pierre (33). Stefano Casiraghi was een Italiaanse zakenman en Carolines grote liefde, maar het tragische lot gunde ze maar een huwelijk van zeven jaar. Toen Andrea zes jaar was, kwam zijn vader op slechts dertigjarige leeftijd om het leven toen zijn powerboat tijdens een race in de wateren bij Monaco crashte. Met een gebroken hart vertrok Caroline als alleenstaande moeder naar een boerderij in Saint-Rémy-de-Provence in Zuid-Frankrijk, om Andrea, zijn zusje Charlotte en broertje Pierre te beschermen tegen aandacht van buitenaf.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

De drie jonge Casiraghi’s kregen de zo gewenste redelijk normale jeugd, met onder meer les op een openbare school. In 1999 kwam stiefvader prins Ernst August van Hannover in hun leven en verhuisde het gezin, uitgebreid met halfzusje Alexandra, naar Fontainebleau bij Parijs. Hier maakten de kinderen hun middelbare school af en ook hier leefden ze een betrekkelijk anoniem leven. Het drietal wordt tegenwoordig regelmatig gespot tijdens een Nationale Feestdag of ander belangrijk debuut binnen de Monaac'jes, maar voor de rest verblijven de Casiraghi’s in de luwte.

Andrea Casiraghi

Toen Andrea werd geboren was hij nog derde in lijn van de troonopvolging, prins Albert was toen nog heel vrijgezel en nog niet van plan zich te settelen. Toch kreeg Andrea niet de titel prins omdat Caroline en vader Stefano een zo normaal mogelijk leven voor hun kroost voor ogen hadden. Andrea studeerde beeldende kunst en internationale betrekkingen, deed een diplomatieke stage in Parijs en volgde een master bedrijfskunde. Hij was samen met Caroline betrokken bij humanitaire projecten, waaronder de World Association of Children’s Friends (AMADE), opgericht door zijn grootmoeder Grace, en deed vrijwilligerswerk in verschillende Afrikaanse landen. In 2005 kreeg Andrea verkering met Tatiana Santo Domingo, die hij op school ontmoette.

Tatiana is een kleindochter van de steenrijke Colombiaanse bierbrouwer Julio Mario Santo Domingo, die in 2011 overleed. Hij liet haar toen zo’n groot fortuin na (van zo’n 2 miljard dollar) dat ze in 2019 als rijkste inwoner van Monaco met een Monegaskisch paspoort werd genoteerd. Vanuit financieel perspectief zou het dus de vraag kunnen zijn wie van het stel nou de grootste vis aan de haak sloeg. Na zeven jaar verkering trouwden Andrea en Tatiana in 2013 en inmiddels zijn ze ouders van zoons Sasha (7) en Maximilian (2), en dochter India (5).

V.l.n.r: Andrea, Tatiana, Beatrice, Pierre, Alexandra

Wat Andrea exact voor de kost doet, is niet bekend, maar ‘zakenman’ en ‘filantroop’ zijn omschrijvingen die hem regelmatig worden toegekend. Tatiana maakte carrière in de mode-industrie en zette haar eigen fair-fashion-lijn op. Andrea en Tatiana wonen in Londen waar al hun kinderen zijn geboren. Maar ze zijn ook regelmatig in Monaco te vinden. Zo staat Andrea met zijn gezin nog altijd trouw, net als Charlotte en Pierre, op het balkon van het paleis tijdens de Nationale Feestdag in november. Hij is een vaste gast van de Grand Prix van Monaco en staat met Tatiana vaak naast moeder Caroline op de rode loper van haar befaamde benefietavond Bal de la Rose.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Charlotte Casiraghi

Het modepopje van de Casiraghi's en de telg die zonder twijfel het meeste aandacht trekt. Hoewel ze regelmatig in de publiciteit te vinden is, geeft ze maar weinig bloot van haar privé-leven, een gewoonte die ze heeft overgenomen van haar moeder: "Ik vind het heel logisch om niks over mijn privéleven te vertellen. Ik heb er geen speciale formule voor om dat privé te houden. Ik heb gelukkig mensen om me heen die me beschermen." Wel liet ze iets van zich horen toen de media verkeerde informatie naar buiten hadden gebracht. Er werd gesuggereerd dat Charlotte en haar liefje Dimitri uit elkaar waren omdat ze de geplande royal wedding afbliezen, maar in alle eerlijkheid gaf Char toe dat haar zwangerschap van zoontje Balthazar de reden was waardoor de bruiloft met een paar maanden verplaatst moest worden.

Charlotte is wel de enige Casiraghi die qua liefdesleven de meeste turbulentie heeft meegemaakt. Ze heeft uit een eerder relatie met komiek Gad Elmaleh een zoontje, de 7-jarige Raphael, en werd in het verleden met verschillende mannen gespot, maar deze hielden niet langer dan een jaar stand. Tot Dimitri Rassam in haar leven kwam, want ze stapte in het huwelijksbootje in 2019 in een Chanelletje en oogde nooit zo gelukkig.

Charlotte heeft haar populariteit voor een groot deel te danken aan dezelfde stunning looks als haar moeder. Ze heeft de nodige modellenklussen op haar naam staan voor onder andere Gucci en Yves Saint Laurent en sierde de cover van Vogue. Ze is als een vis in het water in de modewereld, niet in de laatste plaats dankzij Carolines innige vriendschap met Chanels Karl Lagerfeld, die in 2019 overleed. Charlotte is echter meer dan een modepopje. Ze studeerde filosofie in Parijs, richtte een magazine op en schrijft onder meer opiniestukken, bijvoorbeeld over duurzaamheid in de mode-industrie. Ze richtte een filosofische denktank op met haar oud-docent filosofie, met wie ze ook een boek schreef over dit thema. Ze droeg het op aan haar vader Stefano. Ze voelde zich in haar jeugd vaak eenzaam door zijn afwezigheid, ondanks de liefde die ze kreeg van haar moeder, en verslond als kind dichtbundels en filosofieboeken.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Pierre Casiraghi

De jongste telg is een kopie van zijn vader. Ook hij houdt van snelle boten en het snelle racen. Inmiddels heeft hij dat laatste afgebouwd met de komst van zijn twee zoontjes, Stefano (3) en Francesco (2) die hij samen heeft met jeugdliefde Beatrice Borromeo. Dat betekent niet dat hij grote uitdagingen uit de weg gaat. Zo bood hij in de zomer van 2019 zijn hulp aan toen de jonge Zweedse milieu-activiste Greta Thunberg een manier zocht om klimaatneutraal van Europa naar de klimaattop in New York te reizen. Pierre had op dat moment net een van de eerste klimaatneutrale zeilboten in zijn bezit, en dus bracht hij Greta met haar vader in twee weken van Plymouth naar New York. Zijn reis inspireerde zijn vrouw Beatrice om het kinderboekje Kapitein papa en Greta te schrijven omdat Stefano en Francesco niet zo goed snapten waarom hun vader zo lang op reis was.

Pierre trouwde in 2015 met de Italiaanse Bea, journalist van beroep en van gegoede komaf, na een verkering van zeven jaar. Pierre heeft met zijn goede looks verdienstelijk voor de camera gestaan, zoals voor Berluti-herenmode. Financiële zekerheid heeft hij dankzij zijn aandelen in verschillende bedrijven die zijn vader oprichtte, waaronder een helikopterbedrijf en een bouwbedrijf. Om een beetje beslagen ten ijs te komen, studeerde hij rechten en internationale economie. Ook hij trok er met zijn moeder op uit tijdens enkele humanitaire reizen, zijn werk voor goede doelen zet hij nu nog steeds voort. In zijn vrije tijd gaat hij graag klimmen en skydiven en geeft hij duikles. Het zeilen blijft zijn ultieme manier om te ontsnappen aan het drukke leven, en hij zet zich ook in voor educatieve programma’s voor kinderen, voor verschillende ecosystemen en het behoud van de oceaan. Als kind las hij avonturenboeken die hem nieuwsgierig maakten naar het buitenleven.

Laatste nieuws