Queen Elizabeth is erg gesteld op deze strenge regel tijdens het dineren met familie

Veel ouders zullen zich in deze regel herkennen.

Dineren met de koningin van Engeland: het is niet voor iedereen weggelegd. Familie en vrienden van de Queen moeten zich tijdens het eten met de langst regerende vorstin van Engeland namelijk aan een aantal etiquette-regels houden. De belangrijkste regel? Die heeft Elizabeth voornamelijk voor haar kleinkinderen ingesteld.

Etiquettes

Tijdens het koninklijk dineren met de Queen komen er een hoop regeltjes bij kijken. Zo mag je bijvoorbeeld geen hap meer van je eten nemen als de koningin is uitgegeten. Daarom moeten gasten tijdens het eten de koningin altijd in de gaten houden. Zit de Queen vol? Dan leg jij ook je bestek neer. Een andere belangrijke regel van Queen Elizabeth, is er eentje waar veel ouders zich vast in zullen herkennen.

Mobiele telefoons

De koningin wil namelijk geen mobiele telefoons aan tafel. Die moet iedereen op voorhand inleveren, zo vertelt royal expert Gyles Brandreth aan ITV-programma This Morning. “Een van de dingen die ze niet toestaat aan tafel met haar kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn mobiele telefoons tijdens de maaltijd.”

Bandreth vindt dat de Queen daar meer dan gelijk in heeft. “Ze houdt van een formele maaltijd, en ik hou ook van een redelijk formele maaltijd. Dat wil niet zeggen dat je een servet op je schoot moet hebben. Maar je moet wel netjes aan tafel zitten en je moet zeker niet met je mond open eten!” Duidelijk!

Bron: Mirror UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws