Leco’s tips voor een chique, strakke paardenstaart

'Ik heb een handige hack voor zo'n staart.'

Hoe meer borrels, etentjes en tuinfeesten deze zomer, hoe beter! Dat vraagt om feestelijke outfits, mooie make-up en knappe kapsels. Miss Nederland Julia Sinning is het canvas voor de summer proof looks à la Leco.

Zo laat Leco van Zadelhoff met Julia’s lange bruine lokken zien hoe je nu precies zo’n strakke paardenstaart maakt. Staat chique, en is ook nog eens verkoelend tijdens een warme zomerdag.

Stap voor stap

Leco: “Zo’n hoge, strakke staart lijkt easy. Dat is ook zo, maar je moet even het trucje weten.

• Voor de superstrakke pulled-back ponytail heb ik een handige hack: maak hem in twee fasen! Trek een strakke staart naar achteren en zet vast, maar laat de plukken haar rond de contouren van het gezicht loshangen. Die eerste staart hoeft nog niet erg netjes te zijn.

• Spray de loshangende plukken in met haarlak en kam ze met een fijn kammetje naar de staart toe. Zo heb je een dun laagje dat je heel netjes over het overige haar kunt leggen. Zet met een elastiekje de staart vast, en klaar ben je.

• Voor een extra effect leg ik de staart nog even om een grote krultang, zodat er een loop in ontstaat. De babyhaartjes langs de haargrens kam ik met ’n beetje gel naar voren – J.Lo-style, heel sexy! Heb je hier geen goede kam voor? Dan werkt een oude tandenborstel ook goed. In plaats van gel kun je ook een wenkbrauwpomade gebruiken!

• Qua make-up zet ik een lijn onder het oog en onder ín het oog, om de blik kracht bij te zetten. De lippen licht ik wat op met een balm.”

Alle zomerlooks van Leco en Julia vind je in de nieuwste Beau Monde, nu overal verkrijgbaar!

Tekst: Marique de Vries, Leco van Zadelhoff | Foto’s: Nick van Ormondt | Styling: Patty Zomer, Perla van Munster (ass.) | Productie: Marjolein Vermeij

Laatste nieuws