Nieuwe schoenen? Met deze tips voorkom je pijnlijke voeten

Nieuwe schoenen inlopen is niet altijd even fijn. Grote kans dat je die schoenen niet meer zo snel zal aantrekken, omdat ze toch niet zo lekker lopen als je dacht. Geen zorgen, want er bestaan een paar manieren om nieuwe schoenen in te lopen. We zetten ze op een rijtje! 

1. Bouw het rustig op

We begrijpen heel goed dat je meteen met je nieuwe schoenen rond wil paraderen. Toch kun je dit beter rustig opbouwen, om beknelde tenen en zere blaren te voorkomen. Volgens podotherapeut Miguel Cunha is de 2468-methode zeker de moeite waard om te proberen.

Het werkt als volgt: draag je schoenen de eerste dag voor twee uur, de tweede dag voor vier uur, de derde dag voor zes uur en de vierde dag voor acht uur. Op dag vijf kun je je nieuwe schoenen aan zonder pijnlijke voeten te krijgen. Ideaal!

2. Met de föhn

Leren schoenen zijn mooi, maar kunnen ontzettend pijnlijk zijn om in te lopen – zoals bij Dr. Martens. Met een föhn kun je krappe plekken van je schoen losser maken door met een warme stand te blazen. Trek daarna dikke sokken aan en loop een stukje met de schoenen, zodat ze uitrekken. Let op: dit werkt alleen bij leer.

3. Gebruik een schoenspanner

Je kunt ervoor kiezen om je nieuwe schoenen zelf in te lopen, maar dan is de kans op pijnlijke voeten groot. Voorkom dit door schoenspanners te gebruiken. Hiermee worden je schoenen opgerekt zonder dat jij zere voeten van krijgt. Om ze nog meer op te rekken, kun je de schoenspanners een paar sokken aandoen. Probeer het maar eens!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws