Met deze vier handige tips maak je jouw voeten helemaal zomer proof

De sandalen kunnen uit de kast!

Nu de zon zich steeds vaker laat zien kunnen de sandalen en hakjes weer uit de kast. Maar, je wil natuurlijk wel dat je voeten goed voor de dag komen in die mooie sleehakken. Wij zetten vier handige tips op een rijtje waarmee jij je feet helemaal summer proof maakt.

1. Eelt verwijderen

Verwen je voeten met een voetenbadje (inclusief bruistablet). Vermoeide, overbelaste en pijnlijke voeten kunnen nu heerlijk tot rust komen. Tien minuten is lang genoeg. Nu je voeten warm en zacht zijn, is het tijd om ze te ontdoen van droge, ruwe huid en eelt (pardon our French). Je kunt te werk gaan met een puimsteen of een voetvijl. Stop met vijlen zodra het wat gevoelig wordt, anders vijl je gezonde huid weg.

2. Knippen en vijlen

Lange teennagels knip je kort met een nagelknippertje of -schaartje. Knip je nagels aan de zijkanten recht af, zo heb je de minste kans op ingegroeide nagels. Vijl je nagels daarna, zodat ze niet zo scherp zijn. Duw ook je nagelriemen terug met een bokkenpootje en smeer ze in met een nagelriemolie.

3. Verzorging

Nu is het tijd om de voeten te voorzien van een laag voetencrème. Herhaal dit elke dag en je zult zien dat de huid zacht blijft. Om dode huidcellen te verwijderen kun je je voeten elke week scrubben. Gebruik hiervoor een speciale voetscrub.

4. Gekleurde lak

Het fijne aan dit seizoen is dat op nagelgebied vrijwel alles kan. De koraaltint doet het al jaren enorm goed als kleur op onze teennagels en is nog steeds een blijvertje. Net als mintgroen overigens, die kleur straalt een en al summer feeling uit. En dan nog een topper: roze, want pink is always a good idea. Breng tegen verkleuring een basecoat aan, dan één of twee laagjes gekleurde lak en sluit af met een topcoat. Zo heb je het langst plezier van je gelakte nagels.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws