Bye-bye wallen! 6 tips om fris voor de dag te komen

Good to know!

Of je nu iéts te lang de party animal hebt uitgehangen, of als carrièretijger niet aan uitrusten toekomt: wallen zijn nooit leuk. Gelukkig zijn er een hoop simpele trucjes om je eyebags te voorkomen of te verminderen. Wij zetten er zes voor je op een rijtje!

Do’s en Don’ts

Het wemelt op internet van de tips om die grauwe ringen onder je ogen tegen te gaan, waarvan de één nuttiger dan de ander. Zo is een veelgehoorde tip om de aambeienzalf van Sperti te gebruiken. Toch raden experts dit af.

Zo schrijft Dokter Frodo op zijn website dat producten als aambeienzalf en vaseline niet bedoeld zijn als oogproducten, en daarom flinke risico’s met zich meebrengen. “Producten die niet ontwikkeld zijn voor de dunne huid rondom het oog kun je daar beter niet op aanbrengen. Zo voorkom je eczeem en oogirritaties”, aldus de cosmetisch expert.

1. Genoeg slapen

Een open deur, maar daarom niet minder belangrijk: zorg dat je genoeg slaapt en genoeg rust inplant voor jezelf. Met een goed verzorgd slaapritme help je wallen voorkomen, en dat is natuurlijk altijd beter dan genezen. Extra mooi meegenomen – wanneer je genoeg slaap krijgt zie je dat ook aan je huid. En met een gezond, stralend gelaat vallen je wallen meteen minder op!

2. Eet je wallen weg

Naast genoeg slapen, helpt een gezond en gebalanceerd dieet ook bij het voorkomen van donkere cirkels. Zo helpt het mineraal kalium om wallen te verminderen. Kalium zit onder andere in fruit (banaan, pruimen, druiven, kiwi, meloen), en groenten (spinazie, champignons, broccoli en bieten).

3. Keep it cool

Het idee om schijfjes komkommer op je ogen te leggen líjkt misschien cliché, maar er zit dus best wat in. Wallen bestaan deels uit vocht, en door je eyebags een beetje te koelen kun je zwelling tegengaan. Bovendien helpt het vocht in de komkommer om je huid te hydrateren. Ook kun je ervoor kiezen om een lepel even in de koelkast te leggen, en vervolgens met de bolle kant tegen je wallen aan te houden.

4. Aardappel

Je krijgt er misschien niet de luxe spa-feeling van als met schijfjes komkommer, maar toch kunnen schijfjes aardappel ook flink helpen. Snijd twee schijfjes van een aardappel en leg ze ongeveer een kwartier op je ogen. Aardappelen bevatten enzymen die ervoor kunnen zorgen dat de huid wat lichter wordt. Prima te combineren met een fijn gezichtsmasker en je favoriete playlist voor een lekker selfcare-moment!

5. Theezakjes

Gooi jij je gebruikte theezakjes altijd meteen weg? Laat twee theezakjes na gebruik afkoelen en leg ze daarna op je wallen. Dankzij de cafeïne in de thee wordt de huid verstevigd, waardoor de zwelling onder je ogen vermindert. Je moet dus wel theezakjes gebruiken waar cafeïne in zit. Je favoriete kruidenthee volstaat hiervoor dus niet.

6. Concealer

Werken de bovenstaande manieren bij jou niet? Dan kun je altijd nog een beetje concealer op je wallen aanbrengen. Kies hierbij voor een concealer met een rozige ondertoon. Dit helpt namelijk om de blauwe tint van je wallen te neutraliseren.

Zo kom je ook na een kort nachtje weer fris en fruitig voor de dag!

Bron: Dingen voor vrouwen, Food & Wine, Dokter Frodo | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws