Deze vijf bekende tassen zijn vernoemd naar beroemdheden

De modehuizen lieten zich inspireren door bekende vrouwen en hun uitstraling.

Bekende mensen zijn op diverse vlakken een bron van inspiratie. Dat geldt niet alleen voor onszelf, maar ook voor grote modemerken. Veel designers kiezen een celebrity als hun muze en baseren bepaalde ontwerpen op die persoon. Dit zijn vijf voorbeelden van bekende tassen die naar bekende gezichten zijn vernoemd.

Hermès: de Birkin Bag

Dé absolute it-bag die vaak wordt gespot aan de armen van A-listers, was niet direct bestemd voor een leven vol glitz and glam. De tas was eigenlijk bedacht met een veel praktischer doel voor ogen. De Birkin bag is namelijk niet alleen vernoemd naar, maar ook gemaakt voor zangeres en actrice Jane Birkin. Jane zat ooit naast Hermès’ designer en directeur Jean-Louis Dumas in het vliegtuig. Ze deed haar beklag dat ze als jonge moeder maar geen goede tas kon vinden die bij haar behoeften paste. Dumas besloot dit direct aan te pakken en ontwierp ter plekke de inmiddels iconische tas.

birkin

Nicky Hilton met een pastelgele Birkin. Beeld: BrunoPress

Hermès: De Hermès Kelly

Overigens was de Birkin niet de enige Hermès-tas met de naam van een bekend gezicht. De Hermès Kelly kwam uit in de jaren ’30, maar was toen nog niet bekend onder die nam. Dat gebeurde pas in de jaren ’50, toen actrice en royal Grace Kelly met de tas werd gefotografeerd.

Dior: De Lady Dior

Prinses Diana was een waar icoon en is dan ook belangrijk geweest voor meerdere grote modehuizen. Zo is er de inmiddels razend populaire Lady Dior-tas, maar die heette niet altijd zo. Tot 1996 stond de tas namelijk bekend als de ‘Chouchou bag’. Toen werd Lady Di er echter mee gespot en zag Dior zijn kans schoon: de Lady Dior was een feit.

lady-dior

De Lady Dior, vernoemd naar de Princess of Wales. Beeld: BrunoPress

Gucci: De Diana Bag

Ook decennia later blijkt Diana nog altijd een belangrijke bron van inspiratie te zijn voor modemerken. In 2021 bracht Gucci namelijk een oud design terug uit hun archieven: een leren tote met een handvat van bamboe, waar Diana in 1996 mee werd gespot. De nieuwere editie heeft een geüpdatete look, maar brengt met z’n naam nog duidelijk een ode aan de Princess of Wales.

Mulberry: De Alexa bag

Het Britse modehuis Mulberry liet zich inspireren door verschillende celebs, waarvan de Alexa bag het bekendste voorbeeld is. Deze klassieke leren tas is namelijk vernoemd naar mode-icoon Alexa Chung. Ook anno nu is deze tas nog razend populair. Daarnaast is de Mulberry Del Rey vernoemd naar Lana del Rey. Het verhaal gaat dat Emma Hill, destijds Creative Director bij het modehuis, helemaal weg was van Lana na het zien van de Video Games-muziekvideo. Ze voelde zich geroepen om een tas voor de zangeres te ontwerpen, and the rest is history.

Bron: L’officiel USA, Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws