‘Deze is van mij!’ Royal ladies met hun naam op hun handtas

Gepersonaliseerde handtassen is dé nieuwe royal trend.

Lees ook

Je handtas laten personaliseren met je naam, initialen of koninklijke titel? Het is helemaal hip onder de royal ladies.


Geen twijfel mogelijk

Een persoonlijke draai aan je accessoires geven, de royals zijn er dol op. Hertogin Kate draagt graag kettinkjes met de initialen van haar kinderen, hertogin Meghan kiest voor bedeltjes met de sterrenbeelden van haar gezin eraan (uitgevoerd in diamant, voor minder doen we het niet) en koningin Máxima herinnert zichzelf met haar bling bling aan haar eigen naam.

Koningin Maxima bij de Nationale AI-cursus Junior, 2019. Beeld: BrunoPress

Tegenwoordig mag het nog een tikje minder subtiel. We zagen prinses Beatrice van York afgelopen week bij Royal Ascot met een clutch waarin haar initialen B.Y. te lezen zijn. Mocht ze het gevlochten tasje kwijtraken tijdens de drukke dag, dan is er geen twijfel over mogelijk aan wie ’t gevlochten ding toebehoort (‘Wil ene B.Y. zich melden bij de gevonden voorwerpen?’)

Prinses Beatrice showt haar gepersonaliseerde clutch tijdens Royal Ascot. Beeld: BrunoPress

Gepersonaliseerde handtassen

De gepersonaliseerde handtas duikt steeds vaker op. Zo zagen we koningin Máxima afgelopen herfst met deze book tote van Dior. Scheelt weer een voorstelrondje!

Maxima tas
De gepersonaliseerde Dior-tas van Máxima. (Beeld: BrunoPress)

En ook Meghan Markle geeft haar Dior handbags graag een persoonlijk tintje. De hertogin werd afgelopen herfst gezien met een Lady D-Lite handtas waarin de letters D.O.S.S. stonden gegraveerd, hoogstwaarschijnlijk een afkorting van Duchess of Sussex. Als is het dan een raadsel waar die tweede ‘S’ voor staat, maar goed. Extra persoonlijk is dat het model van de handtas vernoemd is naar niemand minder dan Meghans schoonmoeder, prinses Diana.

Doe ons ook maar zo’n tas!

Wil je er ook voor zorgen dat niemand er met jouw Dior-tas vandoor gaat? Veel exemplaren zijn te personaliseren, al hebben mensen met een lange naam pech. Bij de Dior book tote van Máxima is het aantal letters dat je op de tas kunt laten borduren bijvoorbeeld beperkt tot 9 tekens. Wat je à la Beatrice of Meghan dan weer kunt verhelpen door gewoon je initialen te gebruiken.

Wij zien het helemaal zitten! Beeld via Dior.com

Louis Vuitton biedt ook de mogelijkheid om je initialen toe te voegen aan een deel van hun collectie en bij Chloé kun je kiezen voor een bedel naar keuze. Wie wat minder diep in de buidel wil tasten, kan ook steeds vaker terecht bij high street merken als ZARA.

Wie is de trendsetter?

Prinses Beatrice is misschien wel de eerste royal die haar liefde voor gepersonaliseerde tassen liet zien. Zeven jaar geleden werd ze ook op Royal Ascot gezien met een clutch waarop met glinsterende letters ‘Bea’ stond geschreven. Zo gek nog niet voor een event waarbij iedereen, royal of niet, een naamkaartje moet dragen. Dan maar op de meest stijlvolle manier!

Beeld: BrunoPress, Dior


Laatste nieuws

Zie ook