Diana’s ex-bodyguard blikt terug op opvoeding William en Harry

'Charles snapte er niks van', aldus Wharfe.

De appel valt niet ver van de boom, zegt men altijd. In een interview met Hello! Magazine blikt Ken Wharfe, de voormalig bodyguard van wijlen Lady Di, terug op de periode waarin hij voor het koninklijk gezin werkte. Zo ziet hij duidelijke gelijkenissen in hoe William en Harry de opvoeding van hún kinderen aanpakken, met Diana’s opvoeding van haar twee zoons.

Prinses, maar vooral moeder

Ken Wharfe, die ruim zes jaar lang de bodyguard was van Diana, komt binnenkort met een boek over de overleden prinses, om het 25e jaar sinds haar dood eind deze maand te herdenken. En in gesprek met Hello! Magazine kijkt hij vol waardering terug op hoe Diana haar rol als moeder aanpakte.

“Hoewel de jongens nanny’s hadden, was ze een hands-on moeder. Ze was altijd bij ze in de kinderkamer, of dan nam ze hen mee naar de keuken voor het ontbijt”, deelt hij over de dagelijkse gang van zaken bij het royal gezin.

Normaalste zaak van de wereld

Maar ook de kleine pleziertjes hoorden erbij, deelt Wharfe. “De jongens mochten vrienden uitnodigen voor logeerpartijtjes, en die mochten ook mee op vakantie. Ze nam ze mee naar Thorpe Park (een attractiepark vlakbij London, red.), waar ze in de rij moesten staan net als alle andere mensen, ze namen de bus in London, en de underground, en ze gingen naar burgerrestaurants en andere eettentjes”, legt hij uit.

Zo zijn de royals zelfs naar (gasp!) de lokale supermarkt gegaan om daar de favoriete worstjes van de kleine Wills op te halen. Een flink avontuur natuurlijk – imagine dat je Bea tegen het lijf was gelopen met kleine Wim-Lex bij de vleeswaren in de Jan de Boer! “Charles snapte er niks van”, schrijft Wharfe, “ze hadden immers de beste chefs thuis op Kensington Palace.”

Gelukkig opgevoed

En nu herkent de bodyguard-turned-author dus veel van Diana’s opvoeding van háár kroost, in hoe haar volwassen zoons de opvoeding van hun kleine spruiten aanpakken. “George, Charlotte en Louis krijgen dezelfde soort educatie als William, je kon zien hoe ze genoten van de muziek bij het Platinum Jubilee Concert, en ze hebben plezier met een emmer en een schepje op het strand van Norfolk”, deelt Wharfe over de Cambridgjes.

Ook bij de Sussexes ziet hij elementen van Diana’s opvoeding terug. “Harry en Meghan zijn al gespot met Archie en hun hond voor strandwandelingen vlakbij hun huis in Californië.” Who knows, zien we Kate of Meghan binnenkort ook op blote voeten bij een sportdag rondrennen?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws