Prins William’s ontroerende woorden nadat prinses Diana haar titel verloor

Toen prins Charles en prinses Diana besloten te gaan scheiden, was prins William pas 14 jaar oud. Hij begreep maar al te goed wat er op het spel stond. Toen bleek dat zijn moeder haar koninklijke titel zou verliezen door de scheiding, sprak hij haar toe met ontroerende woorden.

Geruststelling voor zijn moeder

Op het moment dat zijn ouders uit elkaar gingen, was prins William een ‘gewone’ puber (voor zover dat kan, als je een prins bent). Hij zat op school, deed aan waterpolo en voetbalde. Zijn officiële takenpakket als troonopvolger was nog niet begonnen, dus hij kon nog vooral genieten van de voordelen van the royal life. Toch was hij zich al wel bewust van zijn toekomstige macht.

In 1996 werd de scheiding van Charles en Diana voltooid. Diana verloor daarbij haar titel Koninklijke Hoogheid. Dat raakte William enorm, dus besloot hij zijn moeder een mooie belofte te doen. “Geen zorgen, mummy. Wanneer ik later koning ben, krijg je je titel weer terug”, zei de jonge prins tegen zijn grote voorbeeld.

diana-william

Diana en William hadden altijd een enorm goede band. Beeld: BrunoPress

Tragisch einde

Helaas heeft het nooit zover mogen komen, omdat Diana een jaar later is overleden in een tragisch auto-ongeluk. Toch houden zowel prins William als prins Harry de herinnering aan hun moeder nog altijd leven. Dit doen ze onder andere door hun kinderen over Diana te vertellen. She won’t be forgotten!

Bron: PopSugar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws