Uh-oh: Harry en Meghan gewaarschuwd voor loslopende poema

Dit probleem zouden ze in Engeland dan weer niet gehad hebben.

Een bizar nieuwtje vanuit royal Amerika vandaag: in de buurt van huize Sussex ligt namelijk een heuse poema op de loer! De lokale autoriteiten zouden daarom de bewoners van Montecito, waaronder Harry en Meghan, gewaarschuwd hebben om op te passen en eventueel pluimvee stevig achter slot en grendel te houden. Spanning en sensatie alom, dus.

Prooi voor de poema

Normaliter loopt er in de villawijken van Californië een heel ander soort cougar rond, maar nu is er toch echt sprake van een katachtig roofdier in het prestigieuze Montecito. Het is daarom de hoogste tijd voor Harry en Meghan om hun gevederde vrienden van ‘Archie’s Chick Inn’ in veiligheid te brengen, als we de berichten mogen geloven. Deze kippen zouden namelijk een makkelijke prooi zijn voor een wanhopige poema, die as we speak door het statige Montecito struint.

Het beest, dat normaal gesproken ergens in de bergen van Santa Barbara vertoeft, is afgedaald naar de door mensen bewoonde wereld. Het is met de aanhoudende droogte voor de grote katten namelijk niet makkelijk om aan water en voedsel te komen. En tja: al die villa’s in Montecito, met hun vijvers, zwembaden en rustieke kippenrennen zijn dan wel érg verleidelijk.

On tape

Lokale overheden brachten dan ook de hele buurt op de hoogte nadat een buurtbewoner beelden van z’n beveiligingscamera deelde. Hierop was te zien hoe de forse katachtige casually over een oprit struinde. Niet alleen geldt daarom het advies om pluimvee in veiligheid te brengen, ook ramen en deuren kunnen bewoners het best gesloten houden. Bovendien wordt aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven, waar mogelijk.

Archie’s Chick Inn

De ‘Chick Inn’ van de Sussexes wordt in naam gerund door driejarig zoontje Archie, maar de ren was in feite het idee van Meghan. Dit werd duidelijk in hun beroemde (en beruchte) interview met Oprah Winfrey.

De kippenren was onderdeel van de wens van Harry en Meghan om ‘back to basics’ te gaan, deelde de Duchess destijds. De bewoners van de Inn zijn enkele geredde legbatterij-kippen, die hier met een stuk meer comfort hun kakelende leventjes kunnen leiden. Nu nog hopen dat de Sussexes hun onderkomen ook bestand hebben gemaakt tegen rondsluipende poema’s.

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws