Zo omschreef Meghan Markle prins Harry na hun eerste date

Was Meghan meteen gecharmeerd van haar prins?

Handjes vasthouden, lieve woorden fluisteren, een zoen uitdelen… Prins Harry en hertogin Meghan steken niet onder stoelen of banken dat ze in elkaar hun soulmate hebben gevonden. Maar sloeg de vonk eigenlijk meteen over? Dit zei Meghan na haar eerste date met de prins.

Geheime eerste date

Gemeenschappelijke vrienden regelden in de zomer van 2016 een date voor prins Harry en Meghan Markle, die elkaar nog nooit in levenden lijve hadden ontmoet. De actrice was er heel enthousiast over. “Meghan vertelde me: ‘Ik heb een date vanavond. Met prins Harry!'”, herinnert de voormalige agent van de actrice, Gina Nelthorpe-Cowne, zich in Mail on Sunday. “Ik zag hoe prachtig ze eruitzag en ik kon alleen maar denken: ‘Hij zal haar echt niet kunnen weerstaan.’ Ik geloofde mijn oren bijna niet, maar ik denk dat zij het zelf ook nauwelijks kon geloven. We waren allebei ongelooflijk opgewonden. Ik vroeg haar grappend of ze wist waar ze aan begon, en ze zei: ‘Het zal een hele ervaring zijn en het wordt op z’n minst een leuke avond.”

Eerste indruk

Een leuke avond, dat werd het zéker. In zijn nieuwe boek Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors schrijft auteur Tom Bower dat Meghan behoorlijk te spreken was over die eerste date. “Hij is lief, schattig en een echte gentleman”, zou Meghan achteraf hebben gezegd.

Ook volgens Nelthorpe-Cowne verliep de first date uitstekend. “Na de date vertelde [Meghan] me wat een geweldige gast hij was, een echte gentleman, heel vriendelijk, en toen ik vroeg of ze hem nog eens zou zien, zei ze: ‘Daar lijkt het wel op.”

Dat klopte, want al vrij snel na hun eerste afspraakje gingen Harry en Meghan samen op reis naar Botswana. “Ik denk dat het tripje naar Botswana de doorslag gaf”, aldus Meghans voormalige agente. “Ze waren heel duidelijk al verliefd. Meghan vertelde me dat het serieus was en dat ze begonnen waren met het bespreken van de toekomst.” Naar verluidt was deze reis naar Afrika de derde (!) date van het kersverse koppel. De twee verloofden zich ruim een jaar later, in november 2017, en gaven elkaar in mei 2018 het jawoord.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws