Alles over de nieuwe school van prins George, prinses Charlotte en prins Louis

Kensington Palace maakt een grote verandering voor de Cambridge-kinderen bekend!

Met de verhuizing van Londen naar Windsor zat ’t er al een beetje aan te komen, een nieuwe basisschool voor prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Maandagmiddag bevestigde Kensington Palace inderdaad dat de drie Cambridge-kinderen komend schooljaar de overstap maken. Uiteraard naar niet zomaar een buurtschooltje, maar naar een prestigieus instituut met een eigen golfbaan. Dit is alles wat we weten over de (peperdure!) nieuwe school van de jonge royals.

Bye Bye Thomas’s Battersea

Prins George en prinses Charlotte krijgen al een aantal jaar les aan Thomas’s Battersea, een chique basisschool in Londen waar menig A-lister zijn kroost naartoe stuurt. In een statement heeft Kensington Palace nu echter laten weten dat Thomas’s Battersea wordt verruild voor een andere school.

“De hertog en hertogin van Cambridge kondigen vandaag aan dat prins George, prinses Charlotte en prins Louis vanaf september 2022 naar Lambrook School in Berkshire zullen gaan. Hunne Koninklijke Hoogheden zijn Thomas’s Battersea, waar George en Charlotte een goede start van hun schooltijd hebben gekregen sinds 2017 en 2019 respectievelijk, enorm dankbaar en ze zijn blij dat ze een school hebben gevonden voor hun drie kinderen die dezelfde ethos en waarden als Thomas’s heeft.”

De eerste schooldag van prinses Charlotte in 2019. Beeld: BrunoPress

Lambrook School

Lambrook School ligt op een kwartiertje rijden van Adelaide Cottage, het nieuwe onderkomen van de Cambridges in Windsor. Opnieuw kiezen Kate en William niet voor de minste school. De schoolkosten voor Lambrook School bedroegen vorig jaar rond de 20.000 pond – omgerekend ruim 23.000 euro – per leerling. Wat betekent dat de Cambridges dus een klein vermogen moeten neertellen voor hun drie koters. Daarbij zijn de kosten voor de schooluniformen nog niet inbegrepen. Volgens Hello! Magazine komt er daarmee nog eens 2000 pond bij bovenop. Maar hé, alles voor een royal-waardige school. En dat is Lambrook zeker. De basisschool is gevestigd in een statig wit pand en wordt omringd door een groot eigen terrein. Daarop zijn onder andere een zwembad, een sporthal, een golfbaan en moestuintjes voor de scholieren te vinden.

Lambrook School. Foto door Ian Jones onder de licentie CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

De christelijke basisschool heeft ook een eigen kapel, waar vier keer per week een dienst wordt gehouden en waar op zaterdagen ook de familie van de leerlingen welkom is. De leerlingen van Lambrook mogen op het grote terrein ook van het buitenleven genieten, en onderdeel van de pauze is het aaien en het voeren van konijnen. Volgens de Britse Good Schools Guide komen leerlingen hier ‘met een rode blos op hun wangen en vol frisse lucht’ het klaslokaal weer in. Die klaslokalen ruiken bovendien ‘opvallend schoon’ en ze zijn voorzien van ‘up-to-date lesruimten, met nergens stoffige hoekjes of afgebladderde verf.”

Liefdadigheidswerk

Dat klinkt allemaal al heel koninklijk, en geheel in royal stijl moedigt de school ook liefdadigheidswerk aan. Zo moeten leerlingen in hun zevende jaar geld ophalen voor het goede doel door zelf aan de slag te gaan (een cheque van pa of ma is uit den boze). Het vakkenpakket is sowieso erg uitgebreid. In de loop der jaren zullen prins George, prinses Charlotte en prins Louis vakken krijgen zoals Frans, Latijn, Religieuze studies, Design en Technologie. Aan extra activiteiten ook geen gebrek. Lambrooke biedt talloze klasjes en clubjes aan, van judo tot jazzmuziek, van moutainbiken tot ‘mini masterchef’, en van podcasts maken tot bijenhouden. Genoeg mogelijkheden voor de jonge royals om zich te ontplooien dus!

Bron: Hello! Magazine, Good Schools Guide | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws