William en Kate verlaten het paleis: ‘Ze willen een zo normaal mogelijk leven’

'Ze laten zien dat ze het op hun eigen manier willen doen.'

Prins William en hertogin Kate staan op het punt om hun riante paleis te verruilen voor een kleine cottage. Een stap die uitstekend past bij the Cambridge way.

Downsizen maar

Dág paleis met talloze kamers en inwonend personeel, hállo kleine cottage met vier slaapkamers. De Cambridges verhuizen deze zomer van Kensington Palace in Londen naar Adelaide Cottage in Windsor. Het is geen gebruikelijke stap voor een toekomstig koning en koningin om juist kleiner te gaan wonen, maar Kate en Wills weten wat ze doen, zeggen royaltykenners.

Breken met traditie

Kleiner gaan wonen, met minder poespas, sluit helemaal aan bij de manier waarop de Cambridges hun koninklijke rol aanpakken. “Kate en William die voor kleiner kiezen met Adelaide Cottage is een aanzienlijke stap en eentje die in lijn ligt met de kernwaarden, overtuigingen en de persoonlijkheden van het koninklijke koppel”, vertelt Darren Stanton, een lichaamstaalexpert die William en Kate regelmatig bestudeert.

“Hoewel ze hun rol als senior royals erkennen en omarmen, laten ze ook zien dat ze durven te breken met traditie en protocol en dat ze zich op een meer persoonlijke, herkenbare manier willen gedragen.”

Normaal leven

Niet alleen is een kleiner huisje goed voor het imago van de ze-zijn-zo-lekker-gewoon-gebleven hertog en hertogin, ook geeft het hun drie kinderen kans op een normaler leven. “Hun beslissing om Kensington Palace te verlaten zou niet als een verrassing moeten komen. Het is duidelijk dat Kate en William, ondanks hun koninklijke plichten, een zo’n normaal mogelijk leven willen voor hun gezin.” Zonder lakeien, nanny’s of chef-koks die voortdurend meekijken, dus. “Het laat opnieuw zien dat Kate en William dingen op hun eigen manier willen doen en het is opnieuw een strategische zet van het koppel.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws