Brandweerman onthult laatste woorden van Diana na crash

'Mijn God, wat is er gebeurd?'

Bijna 25 jaar geleden verongelukte prinses Diana in de Franse hoofdstad Parijs. Haar tragische dood ontroert de wereld tot op de dag van vandaag nog steeds. In een interview met The Sun in 2017, onthulde een brandweerman de laatste woorden van de geliefde prinses.

Auto-ongeluk

Prinses Diana stierf op 31 augustus 1997 na een auto-ongeluk in Parijs. Volgens berichten uit die tijd sprak Diana haar laatste woorden nadat ze uit het wrak van het ongeluk was getrokken. Dianas chauffeur, Henri Paul, reed naar verluidt te snel door achtervolgingen van paparazzi en verloor de controle over de auto, waardoor het voertuig tegen een pilaar botste in het midden van de Pont de l’Alma.

Xavier Gourmelon

Brandweerman Xavier Gourmelon was één van de brandweermannen die op 31 augustus 1997 aan het werk was. Gourmelon leidde het reddingsteam en was de laatste persoon die prinses Diana sprak voordat ze met spoed naar het Pitié-Salpêtrière ziekenhuis werd afgevoerd, waar ze de volgende ochtend tragisch genoeg aan haar verwondingen overleed.

Opgelucht

Xavier Gourmelon onthulde in een interview met The Sun de laatste woorden van Diana voor haar dood. In eerste instantie herkende hij de prinses niet. Verder dacht hij ook niet dat de ‘blonde vrouw’ ernstig gewond was, omdat ze nog bij bewustzijn was toen de hulpdiensten arriveerden.

Toen prinses Diana eenmaal uit de auto was gehaald, vroeg de prinses van Wales: “Mijn God, wat is er gebeurd?” Hierna viel Diana weg, waarop Gourmelon begon met reanimeren. “Ik begon haar te reanimeren en na enkele seconden ademde ze opnieuw. Ik was opgelucht want als brandweerman wil je gewoon levens redden. Iets wat ik in mijn ogen had gedaan.”

Vreselijk nieuws

“Eerlijk gezegd dacht ik dat ze het zou overleven”, vervolgt hij. “Tot zover ik wist, was ze nog in leven toen ze werd meegenomen door de ambulance.” Niet veel later kreeg Gourmelon toch het vreselijke nieuws te horen dat prinses Diana overleden was in het ziekenhuis. “Het was heel erg allemaal. Nu weet ik dat ze interne bloedingen had, maar het hele gebeuren zit nog zo vers in mijn geheugen. De herinnering die ik van die avond heb, zal mij voor altijd bijblijven.”

Bron: Het Laatste Nieuws, Style Caster | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws