Dit is de voornaamste reden dat William wilde verhuizen

Heel aandoenlijk eigenlijk!

Prins William staat op goede voet met zijn vader, maar toch probeert hij fouten uit het verleden van prins Charles naar verluidt niet te herhalen. Bijvoorbeeld als het gaat om voorrang geven aan werk boven de opvoeding van zijn kinderen. En juist daarom verhuizen de Cambridges nu naar Windsor.

Meer privacy

Na maandenlange speculaties over een grote verhuizing van prins William en hertogin Kate, werd deze stap maandag eindelijk bevestigd door de paleisambtenaren. Een insider vertelde de Daily Mirror dat het paar hun kinderen wat meer privacy wilde geven dan in Kensington Palace, wat in hartje London ligt.

Vooral voor William

Maar als we Dan Wootton van de Daily Mail moeten geloven, is de drijvende kracht achter de verhuizing toch vooral prins William. Hij wil namelijk meer prioriteit geven aan het ouderschap. Tijdens recente koninklijke bijeenkomsten ging hij namelijk in op zijn ‘eigen ervaringen als rouwende schooljongen’ en nee, dat klinkt niet bepaald als een gelukkige jeugd.

Geen herhaling

Hoe prins William terugblikt op zijn eigen jonge jaren en de opvoeding door prins Charles, helpt hem bij het nemen van beslissingen over zijn eigen kroost, vertelt een senior royal insider aan Daily Mail. “Prins William heeft zijn vader vergeven, en de relatie tussen hen is sterker dan ooit. Maar hij heeft overduidelijk laten merken dat hij de manier waarop hij als kind prioriteit kreeg, niet zal gaan herhalen”, aldus de bron.

De bron vervolgt dat de werkethiek van prins Charles directe invloed heeft gehad op de opvoeding van prins William en prins Harry, vooral na de dood van hun moeder. “Veel te vaak verkoos zijn vader werk boven het vaderschap.”

Betrokken vader

De verhuizing naar Windsor zou prins William en zijn gezin niet alleen meer privacy geven, ook de werk-privébalans moet er beter door worden (ein-de-lijk wonen ze niet meer onder een dak met al hun personeel, om maar iets te noemen). “Het grote publiek zal niet veel verschil merken en uiteraard erkent William zijn aanzienlijke verplichtingen als tweede in lijn van de troonopvolging. Maar hij gelooft dat hij die verplichtingen kan vervullen naast zijn rol als betrokken vader”, aldus de bron. “Bij het plannen van afspraken wordt bijvoorbeeld zoveel mogelijk rekening gehouden met schooltijden, zodat hij of de hertogin de kinderen van school kan halen.” Zo willen de Cambridges hun kinderen een zo normaal mogelijke jeugd geven. “Het is [Williams] overkoepelende, onbetwistbare missie en motivatie om de best mogelijke vader te zijn, helemaal nu zijn kinderen deze leeftijd hebben.” Awh!

 Bron: Vanity Fair | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws