Koningin Máxima op bezoek in India

Drukke agenda: check!

Koningin Máxima bezoekt maandag en dinsdag New Delhi in India in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en als erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering (GPFI) van de G20 (ze heeft nogal een lang CV, die koningin van ons). Op het programma: héél veel bezoeken.

New Delhi

Máxima zal in New Delhi in gesprek gaan met de minister van Financiën, Nirmala Sitharama, en online met de gouverneur van de Reserve Bank of India, Shaktikanta Das. Naast deze ontmoeting zal koningin Máxima ook G20 sherpa Amitabh Kant ontmoeten. Met hem zal zij in gesprek gaan over hoe India de G20-agenda voor financiële inclusie en digitale economie wil gaan vormgeven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

In het groen

Komt de groene japon van Máxima je bekend voor? Kan kloppen, want de jurk die ze op de eerste dag van haar bezoek droeg, showde ze ook al tijdens de fotosessie in paleis Noordeinde eerder deze zomer.

Beeld: BrunoPress

Niet stilzitten

Ook zal er een bijeenkomst plaatsvinden waar Máxima zal spreken over het ontwikkelen van een digitale publieke infrastructuur. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan veilige biometrische identiteitsbewijzen, goede telecomverbinding, veilige digitale betalingen, gegevensbeheer en privacy. Go Máx! Deze digitale ontwikkelingen zijn immers hard nodig, omdat India op dit moment nog geen betaalbare toegang tot en veilig gebruik van financiële diensten heeft kunnen verwezenlijken.

Onze koningin blijft echter niet stilzitten! Ze zal naast bovenstaande ontmoetingen nog twee bijeenkomsten bijwonen met verschillende experts over accountaggegratie en een open netwerk voor E-commerce. Dit houdt in dat er methodes worden ontwikkeld om gegevens van financiële rekeningen op één plek te verzamelen, en laat dat nou hard nodig zijn.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Máxima als UNSGSA India bezoekt. Ze was hier al eens eerder in 2014 en 2018. Tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos sprak zij in mei dit jaar met de minister van Handel en Industrie, Piyush Goyal en in oktober dit jaar met minister Sitharaman van Financiën tijdens de G20 top in Rome.

Bron: Rijksoverheid | Beeld: Brunopress, Instagram @koninklijkhuis

Laatste nieuws