Op deze momenten droegen Kate en Meghan de sieraden van prinses Diana

Zou er een ruil plaats hebben gevonden van twee geërfde stukken tussen de broers?

De sieraden van wijlen prinses Diana? Die zijn nu vooral te vinden in de juwelenkistjes van haar twee schoondochters, hertogin Kate en hertogin Meghan.

Persoonlijke stukken

Veel van Diana haar persoonlijke stukken liet de moeder na aan haar twee kinderen William en Harry. In haar testament zou ze hebben geschreven: “Ik zou graag willen dat u al mijn sieraden toewijst aan het deel dat mijn zoons zullen bezitten, zodat hun vrouwen het te zijner tijd kunnen hebben of gebruiken. Ik laat de exacte verdeling van de sieraden over aan jouw discretie.”

South Africa Pearl Oorbellen

Kate Middleton
Kate Middleton tijdens de BAFTA’s in 2019 gespot met de South Sea Pearl Oorbellen van prinses Diana. Beeld: Brunopress.

Hertogin Kate Middleton droeg de prachtige South Africa Pearl Oorbellen naar de BAFTA’s in 2019. Prinses Diana werd in de jaren ’90 vaak gespot met deze prachtige parels. De oorbellen sieren met diamanten en hebben een hanger met een druppelparel die ook nog kan worden verwijderd.

Butterfly earrings

Meghan Markle
Meghan Markle tijdens haar eerste officiële royal-tour in Australië. Ze draagt hier de vlinder oorbellen van prinses Diana. Beeld: Brunopress.

De Duchess van Sussex werd tijdens haar eerste officiële royal tour met prins Harry in Australië gespot met de butterfly earrings die prinses Diana droeg tijdens haar koninklijke rondreis in Australië 1986. Met deze tour treden Meghan en Harry in de voetsporen van prins Charles en prinses Diana, die tijdens hun eerste tour samen ook afreisden naar Australië en Nieuw-Zeeland in 1983.

Kate’s verlovingsring

Kate Middleton
Kate Middleton tijdens haar bezoek aan het Hope House. Te zien om haar vinger is de verlovingsring van prinses Diana. Beeld: Brunopress.

Prins Charles gaf zijn verloofde Diana in 1981 een prachtige ring. Na het overlijden van de prinses, mochten prins William en prins Harry elk één sieraad kiezen. William koos voor een horloge van Cartier en Harry voor haar verlovingsring. In 2010 vroeg William zijn long-time-girlfriend Kate Middleton ten huwelijk. Maar voordat hij dit deed, besprak hij zijn plannen met broer Harry. Tijdens het bespreken van de plannen vroeg Harry, volgens Diana’s toenmalige butler, zijn broer: “Zou het niet gepast zijn als zij de ring van mama had?” De butler vervolgde: “Het enige ding dat hij nog van zijn moeder had, gaf hij aan zijn broer. Harry gaf zijn meest kostbare schat op. Het was onbaatzuchtig, vriendelijk en precies zoals Diana ook was.”

Meghan’s verlovingsring

Meghan Markle
Meghan Markle’s verlovingsring met de twee prachtige diamanten uit prinses Diana haar sieraden-collectie. Beeld: Brunopress.

Een prachtig gebaar van Harry natuurlijk, maar dat betekende wel dat hij voor zijn aanstaande verloofde wat anders moest regelen. Echter, bedacht hij iets waarmee hij ook met zijn verlovingsring een ode kon doen aan zijn overleden moeder. Hij liet een ring maken met een gouden band – Meg’s fave – met een diamant uit Botswana verzegeld door twee kleinere diamanten. Juist die twee diamanten komen uit de prachtige sieraden-collectie van Diana. Wat een romanticus!

Lover’s Knot Tiara

Kate Middleton sieraden
Kate Middleton in Buckingham Palace tijdens een Diplomatieke Receptie. De hertogin draagt hier de Lover’s Knot Tiara van prinses Diana. Beeld: Brunopress.

Nu de tiara-score van de hertogin van Cambridge met sprongen vooruitgaat, is het inmiddels menens met de bling-bling. Uiteindelijk zijn diamond’s a girls best friend, toch? Ook de Lover’s Knot Tiara is een favoriet onder de Britse royal-experts én de lievelingstiara van prinses Diana. Gelukkig wordt schoondochter Kate ook erg warm van bling-bling en draagt ze ‘m met genoegen naar een chic gala of liefdadigheidsevenement.

Cartier Tank Watch

Meghan Markle sieraden
Meghan Markle tijdens de Invictus Games 2022. Om haar pols is een gouden Cartier horloge te zien, mogelijk van prinses Diana. Beeld: Brunopress.

Hoewel we net zeiden dat prins William de Cartier horloge van zijn moeder heeft geërfd, is Meghan recentelijk gespot tijdens de Invictus Games 2022 met een soortgelijk horloge om haar pols. Er wordt al langer gespeculeerd dat Meghan het Cartier horloge zou hebben geërfd van Diana, maar dat moet nog worden bevestigd. Sinds de Invictus Games wordt ze steeds vaker gespot met het prachtige horloge. Meest recentelijk droeg ze het horloge tijdens de promotie van haar podcast. Zou er dan toch een ruil-moment zijn geweest tussen de twee broers? Wij vragen het ons af.

Bron: Beau Monde Archief, Town & Country | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws