Deze Belgische prinsessendochter gaat studeren in Nederland

De 18-jarige prinses zal zich gaan verdiepen in mensenrechten.

De dochter van de Belgische prinses Delphine, prinses Joséphine, gaat in Nederland studeren. De 18-jarige prinses spreidt haar vleugels uit en gaat de studie Liberal Arts and Scienes volgen. Aan welke universiteit ze gaat studeren, is nog niet bekend.

Mensenrechten

Tijdens haar studie gaat Joséphine zich met name richten op mensenrechten, zo meldt HLN. Onlangs liet moeder prinses Delphine weten dat de aanleiding voor deze keuze met name te maken heeft met de jarenlange juridische strijd die zij voerde tegen biologische vader koning Albert, waar zij op 17-jarige leeftijd over leerde dat hij haar echte vader is. Jarenlang streed Delphine om erkenning, maar Albert bleef ontkennen tot begin 2020, toen de prinses via een rechtszaak een dna-test wist af te dwingen.

Engelstalig

Doordat prinses Joséphine thuis alleen maar Engels spreekt, zal zij daarom ook haar studie in het Engels gaan volgen. Nu denk je vast: ‘Huh, een Belgische prinses die géén Nederlands spreekt?’ Ja, het is mogelijk. Waar haar moeder, prinses Delphine jarenlang heeft mogen vertoeven in Londen, is haar vader Jim Iers-Amerikaans. Eén plus één is twee, en dat is dus de simpele reden dat de 18-jarige Belgische prinses Engelstalig is opgevoed door haar ouders.

Locatie

Aangezien de locatie van de universiteit waar de Belgische prinses gaat studeren nog onduidelijk is, wordt er natuurlijk al veel over gespeculeerd. De opleiding waar Joséphine voor heeft gekozen is door heel het land te volgen. Toch denken wij dat een universiteit in het zuiden, en dus dichterbij huis, een goede kansmaker is. Wij zijn in ieder geval benieuwd waar we prinses Joséphine gaan tegenkomen!

Bron: All Things Amalia, De Telegraaf | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws