Jan Taminiau over Máxima’s inhuldigingsjurk: ‘Heb ik dat écht gedaan?’

Aan Beau Monde vertelt de ontwerper over deze bijzondere opdracht.

Aan Beau Monde vertelt Jan Taminiau over zijn leven en carrière. Zijn meest geslaagde ontwerp? Dat vindt hij de prachtige inhuldigingsjurk die hij voor koningin Máxima vervaardigde.

Grote droom

“Een trouwjurk is ook bijzonder, maar dit was een moment van het hele land”, blikt Taminiau terug op de koningsblauwe inhuldigingsjurk van Máxima. “Dat ik daar onderdeel van mocht zijn, was iets waar ik als jonge jongen alleen maar van kon dromen. Ik was altijd bezig met jurken verzinnen, tekeningetjes maken, maar je moet afwachten hoe ver je daarmee komt. Als je als volwassen man dan de kans krijgt om de koningin te kleden tijdens zo’n bepalende gebeurtenis, dan is dat het ultieme bewijs dat je visie ook overkomt op de rest van Nederland.”

Beeld: BrunoPress

“Als ik eraan terugdenk, voelt het nog steeds surrealistisch: heb ik dat écht gedaan?”

Nooit aan het werk

Ontwerpen is nog altijd wat Taminiau het allerliefste doet. “Of dat nu gaat om een tekening, een tafelsetting of een boeket. Waar ik blij van word, is altijd gerelateerd aan vormgeven”, vertelt hij. “Ik heb nooit het idee dat ik aan het werk ben, behalve als ik zakelijke aspecten van het bedrijf moet bespreken. Ik heb gelukkig steeds meer mensen die dat deel van me overnemen.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Jan meer over geluk, familie, trots, geld en ‘groot onderhoud’. Vanaf woensdag 7 september overal verkrijgbaar!

Interview: Fleur Baxmeier | Foto: Bop Mulder | Visagie: Marije Rosenbach | Styling: Danielle Dinkgreve

Laatste nieuws