James Middleton brengt met naam puppy eerbetoon aan royals

De naam heeft een bijzondere betekenis voor de royal family.

Queen Elizabeth stond bekend om haar liefde voor honden, in het bijzonder voor corgi’s. Gedurende haar leven heeft ze meer dan dertig corgi’s gehad. James Middleton, de jongere broer van prinses Kate, deelt die hondenpassie met de koningin. Hij heeft sinds kort een nieuwe viervoeter in huis, die ook nog eens een symbolische naam heeft gekregen.

Opluchting en ontspanning

Over de Queens liefde voor corgi’s is al veel gezegd en geschreven. Onder andere dierenpsycholoog Roger Mugford, die vaak hulp bood bij Buckingham Palace, heeft met eigen ogen gezien hoe blij Elizabeth van haar honden werd. “Als ze het over haar honden of paarden heeft, zie je een compleet andere kant van haar. Ze ontspant. Honden voelen je aan en worden niet beïnvloed door sociale status. Dat moet een enorme opluchting voor haar zijn. Geen wonder dat ze het zo fijn vindt om bij hen in de buurt te zijn”, zei hij in gesprek met Us Weekly.

Een echte dierenvriend

Iemand die ook zo dol is op honden, is James Middleton. De jongere broer van prinses Kate maakt zijn liefde voor honden duidelijk kenbaar op Instagram. Bij zijn profiel staat namelijk ‘Hondenvader van Ella, Zulu, Inka, Luna, Mabel & Nala’ geschreven. Ook is hij ambassadeur voor de nonprofit-organisatie Pets As Therapy en heeft hij zelf het merk Ella & Co opgezet, dat gezond hondenvoer produceert.

Speciale naam

Onlangs kondigde James eveneens via Instagram aan dat zijn golden retriever Mabel acht puppies heeft gekregen. In gesprek met HELLO! Magazine vertelde hij dat hij voor één van die puppies een speciale naam in gedachten had. “Met de recente gebeurtenissen in het achterhoofd, wilde ik een naam die een eerbetoon is aan de Queen”. De puppy krijgt namelijk de naam Bertie. Dit is de bijnaam die mensen gebruikten voor George VI (de vader van de Queen) – afgeleid van diens geboortenaam Albert.

Extra bijzonder

Alsof dat al niet mooi genoeg was, wordt Bertie ook nog eens een hulphond. Hij is inmiddels afgegeven aan Guide Dogs, een organisatie die honden opleidt tot blindengeleidehonden. “Het was geweldig dat de Queen haar leven in het teken heeft gezet van het helpen van anderen. Op veel manieren zal Bertie dat ook doen”, aldus een blije James.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws