Foto’s: de bruiloft van prins Joachim en prinses Yasmine

Een royal wedding organiseren zonder koninkrijk, zó doe je dat.

Een speciaal ontworpen tiara, een meterslange sleep en een imposante kathedraal: de pasgetrouwde prins Joachim en prinses Yasmine scoorden goed op de royal-wedding-bingokaart. Kijk mee!

Joachim & Yasmine

Afgelopen zaterdag stapten prins Joachim en prinses Yasmine Murat nogmaals in het huwelijksbootje. Vorig jaar trouwden de Franse royals al voor de wet, maar dit jaar volgde nog het huwelijk voor de kerk. En wát voor een kerk: de Murats kozen voor de prestigieuze Kathedraal Saint-Louis des Invalides in hartje Parijs.

Beeld: BrunoPress

Dat hun koninkrijk en prinsdommen zo’n tweehonderd jaar geleden al uiteen begonnen te vallen, weerhoudt deze nazaten van de eerste prins Joachim Murat (de zwager van keizer Napoleon) niet om er alsnog een royal feestje van te maken.

Beeld: BrunoPress

Inclusief meterslange sleep met geborduurd monogram en op maat gemaakte tiara uit witgoud, diamant, parels en smaragd.

Beeld: BrunoPress

Royal wedding dress

De trouwjurk van prinses Yasmine zit ook, helemaal volgens de koninklijke traditie, boordevol symboliek. De japon is een ontwerp van de prinses zelf in samenwerking met Hervé Moreau Couture. De sleep? Die is 3,08 meter lang, een verwijzing naar 3/8 oftewel 3 augustus, de geboortedatum van het zoontje van prins Joachim en prinses Yasmine, prins Joachim jr.

Beeld: BrunoPress

De jurk wordt versierd met borduursels uit gouddraad, die zouden verwijzen naar de Algerijnse afkomst van prinses Yasmine. Ook zien we geborduurde bijen op de trouwjurk – een keizerlijk symbool dat Napoleon himself graag gebruikte, en de Murats, die prat gaan op deze verre connectie, dus ook. Aan het uiteinde van de sleep is het monogram van prinses Yasmine geborduurd, met daarboven de keizerlijke kroon. Kijk, zó maak je er vanzelf een royal feestje van.

Bron: Histoires Royales | Beeld: BrunoPress, Instagram @noblesse_et_royaute, @hervemoreaucouture, @christine_goguet_auteur

Laatste nieuws