Prinses Yasmine blikt vooruit op haar Parijse royal wedding: ‘Mijn tiara ontwerp ik zelf’

Not done om je trouwtiara te verklappen? Prinses Yasmine heeft lak aan het protocol!

Voor de wet zijn ze al getrouwd, de erfgenaam is al op de wereld gezet en gedoopt, maar de spectaculaire religieuze royal wedding van de Murats, die hebben we nog tegoed! Binnenkort stapt prinses Yasmine nogmaals in het huwelijksbootje met haar prins Joachim, ditmaal voor de kerk. En hoewel het traditie is om geheimzinnig te doen over de trouwtiara, deelt de prinses alvast alle details.

Meet the Murats

Dat de Murats apetrots zijn op hun prinselijke geschiedenis, blijkt uit alles wat ze doen. De familie stamt af van de eerste prins Joachim Murat, het broertje van keizer Napoleon Bonaparte, die ooit zijn eigen koninkrijkje in Napels had. Slechts zeven jaar zaten de Murats op de troon, maar die royal history is nog niet vergeten. Nog altijd gebruikt de familie hun prinsen- en prinsessentitels, op elk servet prijkt hun monogram en hun ‘royal wedding‘, die plannen ze pal naast het praalgraaf van keizer Napoleon.

Prins Joachim Charles Napoléon Murat trouwde vorig jaar al voor de wet met zijn Yasmine Lorraine Briki, sinsdien beter bekend als prinses Yasmine, maar dit jaar doen de twee het nog eens dunnetjes over in een prestigieuze kathedraal. Eind deze maand geven de twee elkaar nogmaals het jawoord. En de trouwtiara? Die ligt al klaar, vertelt prinses Yasmine aan Point de Vue.

Something old, something new…

Speculeren over welk familiestuk het wordt, dat hoeft niet. Prinses Yasmine laat die traditie achterwege en heeft haar eigen tiara laten ontwerpen. Hoe het sieraad eruit komt te zien, is ook geen verrassing meer. Met de Franse website Histoires Royales deelde prinses Yasmine allerlei kiekjes, van eerste schetsen tot eindresultaat (hier te bekijken). De bruid koos voor een tiara in empirestijl – niet geheel toevallig de stijl die in de mode was tijdens de gloriejaren van de Napoleons en Murats. In het midden van het diadeem is een ‘M’ te lezen, onder dit initiaal van de Murats is een smaragd verwerkt. Voor Yasmine persoonlijk een symbolische steen, omdat ze ook bij de geboorte van haar zoon (weer een prins Joachim) een smaragd van haar man cadeau kreeg. Verder bestaat de tiara uit witgoud en parels. Haar ontwerp heeft Yasmine laten vervaardigen door juwelier Julian Pelliccia.

Prins Joachim, prinses Yasmine en hun zoontje prins Joachim. Beeld: BrunoPress

Eind oktober

Het religieuze huwelijk zal eind oktober plaatsvinden in de Cathédrale Saint-Louis-des-Invalides, een prominente kerk in Parijs vastgebouwd aan het Hôtel des Invalides, de laatste rustplaats van keizer Napoleon. Van prinses Yasmine had het eigenlijk niet gehoeven. “Trouwen in de Invalides, dat vraagt om bijna een militaire organisatie. Voor Joachim was het een natuurlijke keuze, maar ik dacht ook aan de Saint-Augustin-kerk”, vertelt de prinses aan Point de Vue. Die heeft namelijk een connectie met Annaba, de Algerijnse stad waar Yasmine vandaan komt. Royal connecties gaan voor, blijkt maar weer. “En het is hoe dan ook een magische plek.” Wij kijken alvast uit naar de trouwkiekjes, inclusief diadeem!

Bron: Point de Vue, Histoires Royales | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws