5 manieren om je benen langer te laten lijken

Mag het een paar centimeter meer zijn? Hakken dragen is niet de enige truc!

Moeder natuur heeft ons niet allemaal gezegend met een paar endless legs, maar je benen een paar centimeter langer laten lijken kan gelukkig heel eenvoudig zijn. Tuurlijk helpen torenhoge hakken een handje, maar met deze fashion tricks kom je ook een heel eind (de lucht in).

1. High-waisted jeans

Een van de makkelijkste manieren om je benen optisch langer te laten lijken, is door middel van een high-waisted jeans. Door deze broek oogt je bovenlichaam iets korter, waardoor je benen in verhouding langer lijken. Simpel en snel!

2. Top/blouse in je broek

Nog zo’n eenvoudig trucje. Kies voor een broek met een hoge taille en stop je top of blouse erin. Hiermee versterk je het verlengde effect van de jeans en daarnaast lijkt je taille ook nog eens slanker. Win-win dus.

3. Nude schoenen

Wist je dat je optisch langer lijkt wanneer je schoenen draagt in dezelfde kleur als je huid? Hierdoor lijkt het namelijk alsof je benen nooit ophouden. Draag je ook nog eens nude schoenen met hak? Dan lijken je benen helemáál eindeloos.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mirabelka (@mirabelove)

4. Donkere broek en donkere schoenen

Wanneer je een donkere broek combineert met donkere schoenen, heeft dat bijna hetzelfde effect als de nude schoenen: ze zorgen er namelijk voor dat je benen oneindig lang lijken. Draag je een donkere broek met witte schoenen, dan ‘stoppen’ je benen als het ware bij je enkels, waardoor ze korter ogen. Met een broek en schoenen in dezelfde kleur, heb je hier geen last van. Kies hierbij het liefst voor zwart, dat kleedt ook nog eens af.

5. Vermijd enkellaarsjes

Enkellaarsjes zijn hartstikke leuk en natuurlijk moet je gewoon dragen wat je zelf wilt. Maar als je optisch wat centimeters aan je benen wilt toevoegen, kun je enkellaarsjes het beste in je kast laten staan. Ze maken namelijk abrupt een einde aan je benen, waardoor ze minder lang ogen. Mocht je toch graag enkellaarsjes willen dragen, dan kun je het beste kiezen voor laarsjes in dezelfde kleur als je broek. Zorg er daarnaast voor dat er geen blote huid tussen je broek en schoenen te zien is.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws