5 manieren om je slank te kleden zonder af te vallen

Beau Monde deelt vijf tips om je slank te kleden zonder ook maar een kilo af te vallen.

Het is de kunst van het aankleden: er goed en zo flatteus mogelijk uit te zien, maar niet iedereen heeft dat trucje onder de knie.

Geen zorgen, Beau Monde deelt vijf tips om je slank te kleden zonder ook maar een kilo af te vallen. Wel zo makkelijk.

1. Donkere kleuren

Soms een tikkeltje saai, maar wel erg veilig: donkere kleuren. In donkere kleding zie je er eenmaal slanker uit dan in lichte kleding. Trek dus een zwarte broek aan in plaats van wit als je je een beetje chubby voelt. Die dagen hebben we allemaal weleens!

2. Nadruk op mooie lichaamsdelen

Het is handig om naar je lichaam te kijken en te bepalen welke delen je graag naar voren wil laten komen en welke lichaamsdelen je liever bedekt. Ben je bijvoorbeeld trots op je slanke taille? Leg daar dan de nadruk op. Heb je waanzinnige benen? Kies dan voor blote benen.

3. De juiste maat

Voor iedereen is het belangrijk om de juiste kledingmaat te kopen. Zelfs als het bij Zara betekent dat je een maat groter moet kopen. Niemand die ziet wat of er een S of een L in het label staat! Je ziet er nu eenmaal een stuk beter uit in een broek die mooi aansluit en niet eentje die je heupen afknelt.

4. Eén kleur

Heb je zo'n typische dag waarop je jezelf helemaal niet mooi vindt? Trek dan kleding aan in één kleur. Dit kan een felle kleur zijn, maar ook grijs, donkerblauw of zwart. Als je jezelf in één kleur hijst oog je vaak langer én slanker. Oh, en een flared jeans wil ook helpen.

5. Driekwart mouwen

De bovenarmen worden door sommige vrouwen het liefste bedekt. In dat geval is er een goede oplossing: de driekwart mouw. Super flatteus, want door de lengte van de mouw lijkt je arm een stuk slanker, zonder dat je meteen lange mouwen hoeft te dragen.

Beeld: iStock

Laatste nieuws