Glamour met een knipoog

Zó geef je je dagelijks leven een extra dosis glamour!

Bij Beau Monde zijn we niet vies van een beetje glamour, en dat hoeft natuurlijk niet beperkt te blijven tot speciale gelegenheden of beroemdheden! Sterker nog, glamour kun je gewoon in je eigen dagelijks leven integreren.

Glamour in huis

Eerlijk is eerlijk - wanneer we aan glamour denken, komen beelden van rode loper-evenementen, flamboyante outfits en luxe settings naar voren. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Glamour gaat namelijk niet alleen om uiterlijk vertoon, maar ook om een houding, een gevoel en een manier van leven. Beau Monde deelt hoe je glamour kunt toevoegen aan je dagelijkse routine en je leven net dat beetje extra glans kunt geven.

Zelfzorg

Echte glamour begint van binnenuit. Dit betekent dus niet alleen aandacht besteden aan je huidverzorgingsroutine, maar ook voldoende slaap krijgen, gezond eten en jezelf hydrateren. Een beetje zelfzorg, dus! Jezelf regelmatig verwennen met kleine rituelen, zoals een ontspannend bad met geurende oliën, kan je dagelijkse routine al een glamoureus tintje geven.

Stijlvol

Om er glamoureus uit te zien, hoef je geen dure designerkleding te dragen. Investeer in een paar tijdloze, goed zittende basics zoals een mooie blazer, pantalon of een elegante japon. Voeg hier en daar wat accessoires toe, zoals een zijden sjaal, opvallende ketting of een paar stijlvolle schoenen en je hebt je glamoureuze outfit! En die items kunnen natuurlijk ook 'gewoon' bij de Zara of Mango vandaan komen. Verschillende royals gingen je al voor - Koningin Máxima en koningin Letizia bijvoorbeeld!

Make-up

Jezelf op een subtiele, maar stijlvolle manier presenteren, is óók glamoureus. Een vleugje lippenstift, een lichte highlighter op je jukbeenderen en verzorgde nagels kunnen al een groot verschil maken. Overdreven make-up is helemaal niet nodig - met een simpele, stralende look die je sterke punten benadrukt, kun je je al glamoureus voelen.

Luxe mindset

Glamour gaat niet alleen over uiterlijk, maar ook over een luxe gevoel. Dat kun je zelf creëeren door je dagelijkse activiteiten met aandacht en zorg uit te voeren. Denk aan een lekkere parfum of een goede kop koffie in de ochtend. Door deze momenten te koesteren, geef je jezelf het gevoel dat je in luxe leeft.

Het zit 'm in de details

Details maken het verschil, zoals een mooie handtas, verzorgde wenkbrauwen of een gestreken blouse. En dat geldt ook voor je omgeving. Maak je huis of werkplek een beetje luxer door kaarsen aan te steken of bloemen op tafel te zetten. Zulke kleine veranderingen kunnen zorgen voor een enorme (glamoureuze) transformatie.

No stress

Zoals eerder genoemd - een beetje zelfzorg kan geen kwaad. En zelfzorg is onlosmakelijk verbonden met rust en kalmte. Probeer onnodige stress te vermijden door bijvoorbeeld je agenda goed te plannen en tijd te maken voor ontspanning. Chaos en rommel kunnen je energie negatief beïnvloeden, dus probeer je omgeving schoon, georganiseerd en mooi te houden.

Glamour is dus veel meer dan glitter en glamour in de traditionele zin van het woord - het is een manier van leven. Met deze tips kun je de glamour in jezelf naar boven halen, ongeacht waar je bent of wat je doet!

Lifestyle
  • Stylight, Glamour Inside podcast, Beau Monde redactie
  • NL Beeld