Glamour met een knipoog

De prachtige (budget) power suits van koningin Letizia

Letizia en pakken (in alle kleuren van de regenboog) zijn inmiddels een onlosmakelijke combinatie geworden. Wij verzamelden onze favoriete power suits van de Spaanse koningin, en zetten ze voor jou op een rijtje!

De prachtige power suits van koningin Letizia

Of ze nu kiest voor Carolina Herrera of het betaalbare Zara en Mango, koningin Letizia gaat immer stijlvol de deur uit. Niet alleen in galajaponnen, maar ook regelmatig in een prachtig pak. Power suits zijn inmiddels echt een staple item in de kledingkast van de Spaanse koningin, dus hoog tijd om onze favorieten op een rijtje te zetten!

Vurig rood

Rood is (samen met geel) de kleur van de Spaanse vlag - én van Letizia's geweldige Mango pak! De koningin droeg dit ensemble tijdens Armed Forces Day dit jaar, een dag waarop eer wordt betoond aan de Spaanse krijgsmacht.

Niet iedereen kan zo'n felrode kleur hebben, maar Leti rockt 'em. Enne, mocht je het powerpak zelf ook aan je collectie willen toevoegen: hij is gewoon te koop in Nederland! De blazer bestel je voor slechts €79,90, en de broek is zelfs afgeprijsd naar €24,90. Koopje!

Letizia in Mango tijdens Armed Forces Day (Beeld: NL Beeld / The Photo One)

Lieflijk lila

We hebben onze Máxima natuurlijk omgedoopt tot recycle-queen, maar Leti kan er ook wat van. Haar lila pak van het merk Bleis droeg ze maar liefst vijf keer - en wij snappen wel waarom. De zachte lila set met oversized fit staat haar natuurlijk beeldig!

De meest recente verschijning van het pak was op 30 september 2024, toen de koningin de presentatie van Radio for Everyone bijwoonde. Hier combineerde ze hem met haar Magrit pumps en Adolfo Dominguez clutch, beiden in nude-kleur. Voor deze look heeft de koningin trouwens ook niet méga diep in de buidel hoeven tasten. De blazer is helaas al uitverkocht, maar de pantalon kun je nog altijd hier bestellen voor 'slechts' 127 euro.

Letizia bij de presentatie van Radio for Everyone op 30 september (Beeld: NL Beeld / The Photo One)

Fleurig roze

Ook haar Hugo Boss pak in lichtroze is een favorietje van Leti - en van ons natuurlijk. Dit jaar droeg ze het power suit tijdens de uitreiking van de National Research Awards, waar ze hem combineerde met een prachtige kanten top van Pomeline en roze slingbacks van Carolina Herrera.

Duidelijk een pak met impact, want naast de Research Awards droeg ze dit exemplaar onder andere bij de UNICEF Awards én een belangrijke high-level VN meeting.

Stralend roze staat de koningin natuurlijk beeldig (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Helder blauw

Ook dit prachtige blauwe pak hoort absoluut in dit rijtje thuis. De blazer en broek zijn van het merk Woman Limited (helaas niet verkrijgbaar in Nederland). Tijdens een bijeenkomst in het Zarzuela Palace, combineerde Letizia deze met haar go-to Geo Court III sneakers, waarmee ze voor eens en voor altijd bewees dat chic en comfortabel moeiteloos hand in hand kunnen gaan.

Stijlvol en comfy, deze prachtige look van Leti (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Mango in wit

Zoals we weten is Leti een fan van Mango. En toen het modehuis dit jaar een speciale collab met Victoria Beckham onthulde, was de koningin daar als de kippen bij. Zo wist ze dit prachtige pak uit de collectie te scoren, dat ze in juni nog droeg bij de opening van een tentoonstelling in het Koninklijk Paleis van Madrid. We love it!

Letizia in het powerpak van de Mango x Victoria Beckham collectie (Beeld: NL Beeld / Action Press)

Mooi (gif)groen is niet lelijk

Oke, het is dan geen two-piece suit, maar deze limoengroene outfit kan niet in ons lijstje ontbreken. Veel mensen zouden deze gewaagde kleur waarschijnlijk niet aandurven - maar Letizia doet het gewoon. Wij vinden het in ieder geval heerlijk verfrissend! De blazer in ribstof is afkomstig van Hugo Boss, en ze draagt hem met een zwarte pantalon en suède laarsjes.

Een frisse look van de Spaanse Reina (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Zuurstokroze

We sluiten de lijst af met een prachtig felroze pak dat Letizia droeg bij de Innovation Awards 2024. Net als een aantal andere looks uit deze lijst is ook dit exemplaar afkomstig van Hugo Boss.

Met dit kleurrijke power suit straalt Leti professionaliteit én vrouwelijkheid uit. Fit for a Queen!

Letizia is het stralende middelpunt in haar roze outfit (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Platte schoenen

Wellicht is het je opgevallen dat koningin Letizia haar pakken regelmatig combineert met haar vertrouwde witte Geo Court III sneakers, in plaats van high heels. Maar die keuze heeft helaas wel een weinig aangename medische reden, want la Reina heeft al tijden last van flinke blessure aan haar voeten. De exacte diagnose zullen we je even besparen, maar ze had in ieder geval last van de bal van haar voet én een beknelde zenuw. Tel daar nog een botbreuk bij op, en je snapt wel waarom Leti liever voor plat schoeisel kiest. En eerlijk? Wat ons betreft komt ze nog altijd even stylish voor de dag.

Royalty
  • UFO No More
  • NL Beeld