Maakt het leven mooier

Máxima verklapt geheim tegen stress: 'Zo kan ik overal weer tegenaan'

Als koningin van Nederland is Máxima een drukbezette vrouw met een overvolle agenda. Logisch dus, dat zij - net als iedereen - ook weleens stressvolle momenten ervaart. Maar hoe gaat de koningin hiermee om?

Máxima verklapt haar geheim tegen stress

Stress hebben we allemaal weleens. De kunst is alleen om er op de juiste manier mee om te gaan. Maar hoe ontspan je als je de titel koningin van Nederland draagt? In gesprek met studenten onthult Máxima haar ultieme tip om even helemaal tot rust te komen.

Prestatiedruk

Afgelopen week bezocht koningin Máxima het Albeda College in Rotterdam, voor de onthulling van het rapport Prestatiedruk in het mbo. Daar kreeg zij meteen een mooie vraag voorgeschoteld: wat doe je om je zelfvertrouwen een boost te geven op moeilijke dagen?

Voor Máxima is het antwoord daarop helder. "Wat ik meestal doe, is gewoon wandelen. Er even uit, met mijn muziek. Dan krijg je echt weer energie", vertelt de koningin. "En dan kan ik overal weer tegenaan." Aha!

Máxima bij de presentatie van het rapport 'Prestatiedruk in het mbo' (Beeld: NL Beeld)

MIND Us

Máxima was niet zomaar aanwezig bij de presentatie van het rapport over prestatiedruk. Als erevoorzitter van de stichting MIND Us bezoekt ze regelmatig bijeenkomsten en presentaties rondom het thema jongeren en mentale gezondheid.

De stichting MIND Us heeft als doel om ervoor te zorgen dat jongeren met psychische problemen de juiste aandacht krijgen. Als iemand die haar zusje verloor aan zelfmoord als gevolg van depressies en moeder is van drie prachtige dochters die opgroeien in een tijd waarin spreken over mentale issues steeds belangrijker wordt, is Máxima natuurlijk heel begaan met alles wat met mentaal welzijn te maken heeft.

Ontspanning als koningin

Dat Máx een muziekje op zet tijdens haar wandeling om tot rust te komen, is voor ons absoluut geen verrassing. Eerder onthulde ze namelijk al dat muziek voor haar echt een uitlaatklep is. Niet alleen vindt ze het 'fijn en gezellig' om muziek om zich heen te hebben, ze vindt het ook zeer belangrijk. Zo is ze erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas, wat helemaal past bij haar visie om muzieklessen onderdeel te maken van het onderwijs.

Andere hobby's van de koningin omvatten verschillende sporten, zoals paardrijden en zwemmen, maar ook borduren vindt ze heerlijk! Bovendien vult ze haar vrije tijd graag met ontspannende wandelingen met haar hondje Mambo. Het strand is ook een geliefde plek van Máx; daar strijkt ze graag neer voor een lekker kopje koffie.

Royalty
  • Blauw Bloed, Beau Monde archief
  • NL Beeld