Glamour met een knipoog

Douche-de-luxe: binnenkijken bij de Hollywood badkamers van celeb's

“Het is hier geen hotel!” Wel dus... Het toppunt van luxe is een badkamer met de look and feel van een vijf sterren logeeradres. We zochten uit hoe je zo'n douche-de-luxe maakt én hoe de celebs zorgen voor een 'Hollywood' douche-ervaring!

Luxe badkamers

Voor de Hollywood-elite is de badkamer een plek waar ze kunnen ontspannen en ontsnappen aan nieuwsgierige blikken en de constante flits van een camera. En het is een plek waar hun interieurontwerpers een statement maken - van badkuipen van gesmolten goud tot ware kunstwerken aan de muur: er is zeker geen tekort aan inspiratie in de badkamers van de celebs. Daar kunnen we wat van leren!

Ellen DeGeneres

Het geheim van Ellen DeGeneres is een sierlijke stijl. In haar badkamer heeft ze gigantische Corinthische zuilen die een marmeren badkuip omlijsten - zo creëer je een op een hamam geïnspireerde badkamer!

Georgio Armani

Beroemd om zijn gestructureerde maatwerk in de fashion industrie, creëert Armani omgevingen die formaliteit inruilen voor elegante, gemakkelijke en ontspannen eenvoud in een huis - zelfs in de badkamer. Hij doucht in een prachtige, blauwe elegante ruimte met een enorm zwembad in het midden. De rest van zijn optrekje ziet er overigens ook niet verkeerd uit...

Michael Kors

In de grootste badkamer van Michael Kors (hij heeft meerdere tot zijn beschikking) staat een monolithische marmeren badkuip gecentreerd voor een raam. Vanuit hun torenhoge uitkijkpunt hebben Kors en Le Pere het zeldzame genoegen om naar buiten te kijken zonder zich zorgen te hoeven maken dat iemand naar binnen kan kijken. "Als er een cruiseschip voorbij vaart, lijkt het alsof een heel stadsblok in beweging is", zegt Kors. "Het is echte verwennerij. Ruimte en licht zijn de grootste luxe in New York."

Rose Byrne

Architect Frederick Tang vertelt hoe hij de badkamer van Rose Byrne heeft vormgegeven: "Bobby en Rose wilden dat het licht, luchtig, open en modern zou aanvoelen, maar toch de historische charmes van hun herenhuis uit het begin van de vorige eeuw zou behouden", legt hij uit. Door een dakraam, versierd met groene tegels en stenen, kan natuurlijk licht door de ruimte stromen.

Miley Cyrus

Het huis van Miley beschikt over zeven badkamers - een wandkleed van Henri Matisse's Blue Nude III brengt een elegante sereniteit in haar 'hoofdbadkamer'. Gucci-behang met een tijgergezicht was de inspiratie voor het ontwerp van Miley's damestoilet. "Miley had me verteld dat als je in deze badkamer bent, het een ervaring moet zijn", zegt Miley's moeder en ontwerper, Tish. “Ik was een beetje bang, maar we gingen all-in. Toen we de laatste hand legden aan de paardenhaar schansen, dacht ik: wauw, het werkt en het is geweldig.” Een spiegel van messing en Muranoglas uit de jaren 70 hangt boven een op maat gemaakte marmeren wastafel. Wauw!

Jennifer Lopez

In een huis met maar liefst zeventien badkamers is degene met opvallende, gesmolten gouden badkuip een favoriet. Het pand, gebouwd in de jaren dertig, werd oorspronkelijk ontworpen door architect Paul Williams en ziet eruit als een sprookjesparadijs!

Aandachtspunten

Jaloersmakende badkamers! Maar hoe maak je nou zelf een Hollywood douche-de-luxe, zonder interieurontwerper? Beau Monde deelt een aantal tips.

  1. Kaarsen zorgen voor een sfeervolle, knusse en luxe sfeer. Zéker als je kiest voor een lekker ruikend exemplaar in een mooie glazen pot.
  2. Berg alles op achter gesloten kastdeurtjes, zodat de ruimte rustiger oogt. Maak alleen een uitzondering voor handdoeken. Helemaal hotel chic is ze oprollen en in een mand leggen.
  3. De plastic verpakkingen van verzorgingsproducten zien er over het algemeen niet fraai uit. Giet alles over in mooie glazen flessen.
  4. Uit het prullenbakje kunnen nog wel eens vieze luchtjes komen. De oplossing: leg katoenen balletjes besprenkeld met geurende olie op de bodem.
  5. Druppel geurende olie aan de binnenkant van de wc-rollen en hang een paar takjes eucalyptus aan de douchekop. (Als je gaat douchen zorgt de stoom van het hete water ervoor dat je badkamer als een echte spa gaat ruiken.)

Zo'n sfeervolle badkamer met Hollywood-vibes maak je met deze tips binnen no-time zelf!

Dit artikel is deel van de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels én verkrijgbaar via Tijdschrift.land!

Celebrity
  • Vogue au, Elle, US magazine
  • Unsplash - Jared Rice