We spreken de naam van Adele blijkbaar al jaren verkeerd uit

Een aantal jaren nadat Adele van de radar verdween, bracht de zangeres weer een gloednieuw album uit. Back and better than ever. Toch blijkt het dat er ergens wel iets misgaat, en nee dat heeft niets met haar muziek te maken. We spreken haar naam blijkbaar al jaren verkeerd uit. In een Q&A vertelt de zangeres hoe we haar naam wél moeten uitspreken.

Q&A

Om haar nieuwe videoclip van I Drink Wine in het zonnetje te zetten, hield Adele een Q&A waarbij fans haar vragen konden stellen. En hoewel er leuke vragen werden gesteld, was de zangeres bij een van de vragen positief verrast. Degene die haar de vraag stelde bleek haar naam namelijk goed uit te spreken. “I love it. Ze heeft mijn naam perfect uitgesproken”, aldus de Britse zangeres.

Uh-dele

Het blijkt dat we na al die jaren dat we van de zangeres konden genieten, haar naam al die tijd verkeerd uit hebben gesproken. Maar hoe moet het dan wel? Zo moeilijk lijkt het toch helemaal niet? De zangeres legt uit dat je haar naam uit hoort te spreken als ‘uh-dele’, met een lichte nadruk op de tweede lettergreep. Adele Laurie Blue Adkins, de volledige naam van de Britse zangeres, stelt dat heel veel mensen haar naam al jaren uitspreken als ‘ah-dele’, wat dus helemaal niet klopt. Snap jij nou nog niet hoe jij haar naam uit moet spreken of heb je nog niet helemaal door wat het verschil is? ‘Uh-dele’ legt het in de onderstaande video nog eens voor je uit.

@yahooentertainment Turns out, we’ve been mispronouncing #Adele… 😬 #greenscreen ♬ original sound – Yahoo Entertainment

Album

Een jaar geleden konden we eindelijk genieten van haar langverwachte album 30. In het vierde album van de zangeres staan haar scheiding, het moederschap en haar liefdesverdriet centraal. En hoewel we er lang op hebben moeten wachten, konden we na vijf jaar na het uitbrengen van 25 weer volop genieten van de Britse zangeres – en nu nog steeds!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Brunopress, TikTok

Laatste nieuws