Nu is Camilla helemaal ready to be queen

De kers op de taart voor Camilla!

De kroon laat nog even op zich wachten – pas op 6 mei 2023 krijgt Camilla die officieel op haar hoofd – maar de koningin-gemalin heeft er nu wel een ander leuk accessoire bij. 

Nu wordt het nóg echter: sinds deze week heeft Queen Consort Camilla haar eigen koninklijke monogram. Daarmee kan ze een stempel drukken op haar briefpapier, bloemkransen, kaarten, cadeautjes, alles waaraan je net dat beetje extra koninklijke allure wilt geven. Camilla is natuurlijk al twee maanden lang koningin-gemalin, maar hiermee wordt het menens.

Beeld: Buckingham Palace

Dat dit zo’n big deal is voor Camilla, komt omdat haar vorige monogram alleen het initiaal ‘C’ en een bescheiden kroontje bevatte. De ‘R’ die nu zwierig door de C heen wordt geschreven, staat voor ‘regina’, Latijn voor ‘koningin.’ Dat ‘gemalin’-gedeelte blijft dus helemaal achterwege. Ook de Britse pers is zelf inmiddels stilletjes begonnen om Queen Consort Camilla gewoon ‘Queen Camilla’ te noemen. Jarenlang was er een verhitte discussie over, maar nu lijkt ’t volk er prima aan te kunnen wennen.

Het nieuwe monogram van Camilla is een ontwerp van Professor Ewan Clayton, kalligraaf bij The Royal Drawing School in samenwerking met Timothy Noad. Die ‘koninklijke tekenschool’ klinkt een beetje alsof mensen daar worden opgeleid om niets anders te doen dan royal monogrammen te tekenen, dus het zal ongetwijfeld een hele eer zijn. Queen Consort Camilla koos dit design zelf uit, nadat haar meerdere opties werden voorgelegd.

Onlangs koos ook King Charles zijn nieuwe monogram. Daarbij lag de druk nog wel iets hoger, want dat persoonlijke logo komt onder andere te staan op elke nieuwe brievenbus die in het VK wordt neergezet of elke nieuwe politiehelm die van de band rolt.

Bron: BBC, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws