Huh? De ex-man van Camilla gaat royal taken vervullen

Andrew Parker Bowles vertegenwoordigt nu officieel zijn ex-vrouw, de Queen Consort.

Hè, een plekje binnen de monarchie voor Andrew Parker Bowles? Daar lijkt het wel op. De ex-man van koningin-gemalin Camilla heeft zijn eerste koninklijke taak zelfs al vervuld.

Enter Andrew

Prins Andrew is verbannen, prins Harry is opgestapt, het Britse koningshuis dunt langzaam uit. Dan maar aan de ex-man van de Queen Consort vragen of hij nog een gaatje in zijn agenda heeft voor een royal taak zo nu en dan?

Andrew Parker Bowles op Royal Ascot in 2021. Beeld: BrunoPress

Volgens Town & Country is Andrew Parker Bowles, de man met wie Camilla 22 jaar getrouwd was, begonnen met het ‘formeel vertegenwoordigen’ van zijn ex-vrouw. Zo was hij vorige week aanwezig bij de begrafenis van John Bowes-Lyon, een achterneef van de Queen en een neef van hemzelf. In de Court Circular, het register van alle koninklijke afspraken, was te lezen dat hij daarbij ‘de Queen Consort vertegenwoordigde’. King Charles werd vertegenwoordigd door de Earl van Rosslyn. Zo doe je dat dus als drukbezet koningspaar, het afscheid van verre familieleden laat je gewoon aan ’n ander over.

Volgens vrienden van Andrew Parker Bowles zullen er nog veel zulk soort afspraken volgen, schrijft Daily Mail. Wanneer het Camilla even niet uitkomt, dan mag haar voormalige echtgenoot haar uit de brand helpen.

Prinses Anne

Prinses Anne, dochter Zara Tindall en ex Andrew Parker Bowles. Beeld: BrunoPress

Andrew Parker Bowles is al enigszins thuis in het royal wereldje. Eerder viel hij ook in voor prinses Anne (met wie hij bovendien ook korte tijd een relatie had in de jaren zeventig). Door zijn hoge functies in het leger had de ex van Camilla regelmatig contact met de Queen. Zelfs bij de kroning van de Queen, zo’n zeventig jaar geleden, speelde Andrew al een rolletje als page boy.

Andrew & Camilla

Andrew Parker Bowles en Camilla Shand ontmoetten elkaar in 1965. Zeven jaar lang hadden ze een knipperlichtrelatie (toenmalig prins Charles en prinses Anne kwamen tussendoor), maar in 1973 maakten ze het officieel met een huwelijk, naar verluidt onder druk van hun vaders, die klaar waren met alle losbandigheid. Erg trouw bleven ze elkaar niet, en in 1995 scheidden Andrew en Camilla van elkaar. Wel zijn ze altijd goede vrienden gebleven, zoals ook nu weer blijkt.

Bron: Town & Country, Oprah Daily, Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws