De zeven liefdes van prinses Anne

Ze trouwde met een 'commoner', was het eerste kind van de Queen dat scheidde en had een relatie met de toekomstige man van schoonzus Camilla. "Ze weigerde haar liefdesgeluk op te geven."

Buitenechtelijke verhoudingen en gestolen brieven: een documentaire over prinses Anne laat zien hoe roerig het liefdesleven van koningin Elizabeths oudste en enige dochter is geweest.

Turbulent liefdesleven

Prinses Anne houdt zich het liefst een beetje op de achtergrond wat haar privéleven betreft. “Ik ben geen sprookjesprinses en zal dat ook nooit worden”, kondigde de enige dochter van Queen Elizabeth en prins Philip ooit aan. Ze is zuinig, trekt zich weinig aan van haar uiterlijk en komt soms ietwat onhandig uit de hoek. Hoe ze na vele mislukte matches toch de ware liefde vond, is daarentegen wel een sprookjesachtig happy end.

“Sommige van haar vriendjes werden als enorm ongepast beschouwd”, weet Tom Quinn, de biograaf van de prinses. “Het verleden van prinses Anne is zacht uitgedrukt kleurrijk. We weten dat ze zeven vriendjes heeft gehad, het eerste royal kind was dat scheidde en iemand uit het gewone volk trouwde. Ze was een rebel.”

De documentaire Princess Anne: The 7 Loves of Her Life zet het roerige liefdesleven van de prinses op een rijtje. “Haar relaties laten zien dat de vastbesloten, openhartige Anne weigerde om haar liefdesgeluk zomaar op te geven.”

Laatste nieuws