9 Feitjes over birthday girl Zara Tindall

Wie is toch deze 'onbekende' vrouw?

Lees ook

Téchnisch gezien heeft ze geen royal titel. Maar dat betekent niet dat ze geen onderdeel is van de royal family. Zara Tindall is een graag geziene verschijning bij allerlei koninklijke aangelegenheden en vandaag mag zij 41 kaarsjes uitblazen. Maar hoeveel weet jij eigenlijk over deze bekende onbekende koninklijke niet-royal?

1. Ze heeft dus geen koninklijke titel

Een titel wordt doorgegeven door de mannelijke lijn. Zara’s vader Mark Phillips had geen titel (niet gekregen van the Queen) en daardoor hebben zijn kinderen Peter en Zara er ook geen. Haar moeder, prinses Anne, daarentegen wel. Zij – als eerste dochter van de Britse koningin – draagt de titel The Princess Royal.

2. Ze heeft een broer en twee halfzussen

Peter Phillips is haar oudere broer. Haar twee halfzussen kreeg ze via haar vader, Mark Phillips, cadeau. Felicity Tonkin via een korte affaire van haar vader. En Stephanie Phillips via zijn tweede huwelijk met Sandy Pflueger.

zara tindall
Hold on to your hats! Van links naar rechts zien we Autumn Kelly, Peter Phillips, Zara Tindall en Mike Tindall vechten tegen de wind bij prinses Eugenies bruiloft. (Beeld: Brunopress)

3. Zara heeft twee dochters en een zoontje

Op 17 januari 2014 wordt dochter Mia Grace geboren, en op 18 juni 2018 zag dochter Lena Elizabeth het levenslicht. Op 21 maart 2021 volgde bovendien Lucas Philip. Veel kiekjes van de kids krijgen we overigens niet. Héél af en toe mogen de kinderen mee naar paardrijdevenementen van hun moeder, maar huiselijke kiekjes van de familie Tindall? Die zien we eigenlijk niet.

4. Ze is getrouwd met Mike Tindall

Oud-rugbyspeler Mike vertelde al eens over hun eerste ontmoeting: “Zara had een tussenjaar en was met vrienden in Australië. Ik had net gehoord dat ik niet was opgesteld voor de halve finale, en ik ging met wat andere spelers, die ook niet in actie hoefden te komen, iets drinken. Zara en ik werden aan elkaar voorgesteld, maar we hebben niet echt veel met elkaar gepraat. Later gaf een van de andere spelers mij haar telefoonnummer en zei: ze wil dat je haar een berichtje stuurt waar je na de finale heengaat, zodat ze mee kan.” Die Zara weet duidelijk wat ze wil, en op 30 juli 2011 stappen de twee in het huwelijksbootje.

zara tindall
Zoet: hubby Mike houdt de kids bezig langs de drafbaan terwijl Zara in het zadel zit. (Beeld: Brunopress)

5. Zara en oma Elizabeth delen een voorliefde (en talent) voor paardrijden

Net zoals Queen Liz, vindt Zara het heerlijk om te paardrijden. Zo wint Tindall tal van medailles, waaronder in 2012 een zilveren met het Britse eventingteam tijdens de Olympische Spelen in Londen. Voor de niet-kenners: dat is een combinatie van dressuur, terreinproeven en springen. En hoe leuk, ze kreeg de prijs uitgereikt door haar eigen moeder.

6. Ze is peettante van prins George

Deze eer deelt ze overigens met nog een hele lijst bekende en minder bekende namen. Zo heeft de jonge prins in totaal maar liefst zeven peetouders. Wie van hen zou het vaakst mogen oppassen als de nanny’s toevallig allemaal onbeschikbaar zijn?

7. Ze heeft in het verleden twee miskramen gehad

Ruim een maand nadat haar tweede dochtertje ter wereld kwam, onthulde Zara dat ze voor de geboorte van Lena twee miskramen meemaakte. “Je praat er niet over, het is te pijnlijk. Maar zoals met alles, heelt tijd de wonden. Dit keer was het heel vroeg in de zwangerschap”, deelde ze destijds. Gelukkig is het met Lena dus helemaal goedgekomen, en is ook de kleine Lucas gezond ter wereld gekomen.

8. Zara is een fysiotherapeut

Met een papiertje van de Universiteit van Exeter op zak, mag Zara zich dus echt fysiotherapeut noemen. Zal vast goed uitkomen na hele dagen in het zadel en zo’n sportieve man aan haar zijde – Zara weet alle trucjes tegen spierpijn.

9. Zara is een behoorlijke snelheidsduivel

Begin 2020 raakte mevrouw Tindall haar rijbewijs een half jaar kwijt. Doordat ze met haar 91 kilometer per uur flink wat te hard reed, kreeg ze een dusdanige hoeveelheid strafpunten op haar rijbewijs dat ze deze zes maanden lang niet mocht gebruiken. Ach, met één PK kan Zara zich gelukkig ook prima redden.

Bron: Beau Monde Archief, BBC | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook