De peettante van prins George vertelt over haar bijzondere rol

Ze is dol op haar petekind, dat laat ze duidelijk blijken.

Julia Samuel was een goede vriendin van prinses Diana. Ook jaren na de dood van haar vriendin speelt ze nog een rol binnen de Royal Family: ze is namelijk de peettante van prins George. Tegen The Observer heeft ze een boekje opengedaan over die rol.

Expert in het verwerken van verlies

Na een moeilijke start in het leven wist Julia Samuel op te klimmen in de medische wereld. Ze werd therapeute en werkte in het St. Mary’s Hospital in Paddington. Ook richtte ze de liefdadigheidsinstelling Child Bereavement UK op, waar prins William inmiddels beschermheer van is. Ze heeft meerdere bestsellers over trauma en verandering geschreven en helpt mensen bij het verwerken van verlies.

Bijzondere vriendschap

In 1987 ontmoette Julia prinses Diana bij een diner en de twee hadden meteen een klik. Vanaf dat moment werden ze vaak samen in het openbaar gespot. Diana haalde Julia’s kinderen soms van school en werd door Julia gevraagd om peettante van haar zoon Benjamin te worden. Ze bleven altijd goed bevriend en ook na Diana’s dood bleef Julia aanwezig in het leven van de Britse royals.

In het interview met The Observer wordt Julia gevraagd naar haar vriendschap met Diana. “Ik voel me nog altijd bevoorrecht dat ik zo’n goede vriendin van prinses Diana was”, zegt ze. “Ik was boos toen ze overleed, en geschokt. Ik kon het allemaal helemaal niet begrijpen. Inmiddels lukt dat me wel. Ik begrijp ook dat mensen echt het gevoel hadden dat ze haar kenden en dat velen van haar hielden. Haar dood maakt me nog altijd verdrietig.” Ze is enorm trots op hoe zowel prins William als prins Harry zijn omgegaan met het verlies van hun moeder. “Ik denk dat ze echt de weg hebben vrijgemaakt om eerlijk over rouw en mentale gezondheid te praten.”

Rol binnen de Royal Family

Julia heeft het gevoel dat ze nog iets voor Diana kan betekenen via haar rol als peettante. “Ik hou enorm van mijn petekind, George. Een geweldig kind: hij is grappig, pittig en brutaal. Diana zou hem ongelofelijk leuk hebben gevonden”, zegt ze over de kleine prins. “Mijn rol als peettante is een mooie manier om Diana te eren en lief te hebben”, voegt ze daaraan toe.

Speelgoed met lawaai

In het interview onthult Julia ook een grappig detail over haar rol. “Ik doe voor George wat Diana vroeger voor mijn kinderen deed. Ik geef hem speelgoed dat enorm veel lawaai maakt en dat uit veel kleine onderdelen bestaat. Het kost William soms dagen om het allemaal in elkaar te zetten en als het dan af is, wordt het paleis gevuld met licht en harde geluiden. Het maakt zowel George als mij enorm aan het lachen.”

Bron: The Observer, HELLO! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws